Chiftelutele marinate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste chiftele aveti nevoie de carne tocata, oua, ceapa, franzela, marar, patrunjel si condimente.
Chiftelutele marinate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste chiftele tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin faina. Puneti-le la prajit, si rumeniti-le bine pe ficare parte, in ulei de palmier foarte bine incins. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Sosul il faceti cam asa: intr-o cratita puneti pe foc sucul de rosii, vinul alb (eu am folosit Sauvignon Blanc demisec, din 2009, dar nu cred ca are importanta anul :P sau felul, important e sa fie alb, si oricum nu dulce.) otetul, zaharul si condimentele. Fierbeti la foc potrivit cam 15 minute.
Puneti apoi chiftelele in sos si trageti doua-trei clocote, dupa care stingeti focul si puneti un capac lasandu-le asa cam 10 minute, pentru a se patrunde bine, a se marina.
Chiftelutele marinate se servesc calde cu orez fiert la aburi sau cu tagliatelle, dupa cum v-am mai zis.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii