Chiftelutele marinate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste chiftele aveti nevoie de carne tocata, oua, ceapa, franzela, marar, patrunjel si condimente.
Chiftelutele marinate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste chiftele tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin faina. Puneti-le la prajit, si rumeniti-le bine pe ficare parte, in ulei de palmier foarte bine incins. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Sosul il faceti cam asa: intr-o cratita puneti pe foc sucul de rosii, vinul alb (eu am folosit Sauvignon Blanc demisec, din 2009, dar nu cred ca are importanta anul :P sau felul, important e sa fie alb, si oricum nu dulce.) otetul, zaharul si condimentele. Fierbeti la foc potrivit cam 15 minute.
Puneti apoi chiftelele in sos si trageti doua-trei clocote, dupa care stingeti focul si puneti un capac lasandu-le asa cam 10 minute, pentru a se patrunde bine, a se marina.
Chiftelutele marinate se servesc calde cu orez fiert la aburi sau cu tagliatelle, dupa cum v-am mai zis.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii