Chiftelute marinate cu sos

Chiftelutele marinate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste chiftele aveti nevoie de carne tocata, oua, ceapa, franzela, marar, patrunjel si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chiftelute marinate cu sos

Ingrediente

  • pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • amestec
  • 2 oua
  • o ceapa medie
  • 3 felii de franzela
  • fara coaja
  • o lingurita de marar tocat
  • o lingurita patrunjel tocat
  • o lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • pentru sos:
  • 1 1/2 cana suc de rosii dens
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2 linguri de otet de vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingura de zahar
  • 4 foi de dafin
  • 6 boabe de piper negru

Mod de preparare

Chiftelutele marinate sunt delicioase. Pentru a prepara aceste chiftele tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin faina. Puneti-le la prajit, si rumeniti-le bine pe ficare parte, in ulei de palmier foarte bine incins. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Sosul il faceti cam asa: intr-o cratita puneti pe foc sucul de rosii, vinul alb (eu am folosit Sauvignon Blanc demisec, din 2009, dar nu cred ca are importanta anul :P sau felul, important e sa fie alb, si oricum nu dulce.) otetul, zaharul si condimentele. Fierbeti la foc potrivit cam 15 minute.

Puneti apoi chiftelele in sos si trageti doua-trei clocote, dupa care stingeti focul si puneti un capac lasandu-le asa cam 10 minute, pentru a se patrunde bine, a se marina.


Chiftelutele marinate se servesc calde cu orez fiert la aburi sau cu tagliatelle, dupa cum v-am mai zis.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Chec pufos cu visine
5
Romania

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine este o reteta simpla de chec, cu ingrediente putine ce aduce o nota de prospetime prin prezenta visinelor.

Chec pufos cu visine