1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile rondele, se rade cascavalul
1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile rondele, se rade cascavalul.
2. Faza I. Se unge tava cu jumatate din untul disponibil, se imprastie cartofii in tava si apoi se stropec cu ulei, cca 2 linguri si apa cca 80 ml. Ciocanelele se ung cu untul ramas (pentru coaja crocanta) dupa care se aseaza uniform peste cartofi. Una din rosiile taiate se distribuie uniform peste. Deasupra se adauga condimentele dorite, in cantitatea dorita. Se da amestecul la cuptor, la foc mediu spre mic pentru 45-50 min.
Faza II. Se scoate tava, se adauga cuiupercile, in mod uniform, apoi se presara cascavalul si se adauga deasupra restul de rosii. Se dau la cuptor din nou la foc mic pana ce cartofii sunt complet facuti.
Se serveste firbinte, innecat in sos de smantana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii