Ciolan cu sos cu hrean

Mancarea asta se face-n timp dar se face usor si rezultatele fac sa merite asteptarea. Efortul e mic, deci nu trebuie sa va speriati cand va uitati l

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Ciolan cu sos cu hrean

Ingrediente

  • o bucata ciolan de porc
  • 4 catei de usturoi
  • scortisoara
  • cimbru
  • cuisoare
  • chimen
  • piper
  • ulei
  • hrean ras

Mod de preparare

Mancarea asta se face-n timp dar se face usor si rezultatele fac sa merite asteptarea. Efortul e mic, deci nu trebuie sa va speriati cand va uitati la timpul de preparare, nu trebuie sa stati trei ceasuri cu mana pe ciolan, Doamne fereste! Mai intai puneti ciolanul afumat (in comert gasiti de obicei din acela fiert deja) in apa. in aceeasi oala mai puneti trei-patru catei de usturoi, un bat de scortisoara, cateva cuisoare si o ramurica de cimbru. Puneti capacul pe oala, focul sub oala si vedeti-va de treaba pentru doua ore.

Dupa ce a fiert ciolanul de i se desprinde carnea de pe os, puteti sa-l scoateti din oala si sa-l mutati intr-o tava. Il puneti cu tava cu tot in cuptorul incins si-l lasati acolo o ora. Daca vreti, puteti sa-l crestati inainte si sa puneti in crestaturi niste piper zdrobit, poate si niste chimen.

Cand e ciolanul aproape gata de copt, faceti sosul de hrean. Asta-i o treaba destul de simpla. Mai intai puneti o tigaie pe foc. in ea, o linie de ulei si o lingurita (dar nu plina) se chimen. Lasati chimenul sa se incalzeasca pana incepe a mirosi, apoi puneti in tigaie hreanul ras ( o lingura sanatoasa) si un polonic din zeama in care a fiert ciolanul (de asta nu-i nevoie sa mai folositi sare). Lasati sa dea un clocot, faceti focul mic si turnati o ceasca de smantana dulce in tigaie. Amestecati bine si mai lasati tigaia pe foc mic un minut-doua. Nu lasati sa mai dea in clocot ci doar sa scada usor.


Sosul, il turnati peste ciolan si mancati cu masura, pentru ca desi e o mancare grozav de gustoasa, e un pic cam grea.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Desert fursecuri cu lamaie
Bucataras.RO

Desert fursecuri cu lamaie

Inca reteta delicioasa de fursecuri inspirata de la Laura Nechita. In perioada asta a sarbatorilor de iarna fursecurile sunt...

Desert fursecuri cu lamaie
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori