Ciulama cu pui de casa

Ciulamaua de pui este un preparat culinar pe baza de sos de ceapa combinat cu piept de pui. Pentru a pregati reteta ingredientele sunt: piept de pui, ceapa, smantana.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciulama cu pui de casa

Ingrediente

  • pulpe de pui de tara (sau nu)
  • 500 ml supa de carne
  • o ceapa potrivita
  • 50 gr faina
  • 300 ml smantana
  • un morcov
  • un patrunjel
  • o bucatica de telina (optional)
  • putina sare si eventual un cub de legume

Mod de preparare

Nicio ciulama nu va iesi cu cea a bunicii daca in ea nu este carne de pasare de casa. Ciulamaua cu pui de casa prezentata de mai jos are toate sansele sa fie cea mai cautata de familia ta.

Sosul de legume pentru ciulama se face astfel: Se curata morcovul, ceapa, patrunjelul si telina si se pun la fiert impreuna cu carnea. Eu folosind carne de pui de tara, am fiert-o mai intai la oala cu presiune cam 30-40 minute dupa care am continuat sa o fierb cu zarzavatul, inca vreo 30 de minute.  Separat se pune in putin ulei incalzit faina si se amesteca continuu, avand grija sa nu se arda, ci doar sa se ingroase putin. Apoi se toarna incet, cate putina zeama de la carnea fiarta cam 500 ml, amestecand continuu si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Compozitia obtinuta astfel trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se fierbe putin la foc mic, dupa care se trage de pe foc si se toarna smantana batuta in prealabil cu 2 linguri de apa rece. Se pune carnea si se pofteste la masa. Se consuma calda cu mamaliguta, de preferat.


Alte retete cu pui recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete