Bunatati mostenite de la bunici, sanatate si deliciu pe mesele noastre!
Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem.
Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si un praf de sare, se spumeaza, apoi se adauga peste ele ciupercile feliate. Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute dupa care se trag de pe foc. Se scot ciocanelele de pui, se lasa sa scurga de supa si le prajim in ulei, apoi le scoatem pe o farfurie. Uleiul ramas il turnam intr-o craticioara cu fund gros, adaugam faina amestecand continuu cateva secunde cat sa se maroneasca un pic . Dam de pe foc la o parte si turnam cate putina supa fierbinte, scursa de ciuperci, amestecand cu putere, cu un tel, continuu pana se leaga ca o crema, apoi adaugam iarasi cate un pic de supa si amestecam si procedam asa pana incorporam toata supa si obtinem ciulamaua cremoasa, fara cocoloase si legata. Adaugam si ciupercile ramase si punem cratita la loc, pe foc si lasam sa dea in cateva clocote amestecand comntinuu, apoi potrivim de sare si piper dupa gust. Ciulamaua cu ciuperci se serveste fierbinte, cu cate un ciocanel de pui, bine rumenit asezat pe marginea farfuriei. Se serveste fierbinte, cu paine sau mamaliga, iar daca preparam ciulamaua fara ciocanele si folosim doar ciuperci, este o mancare delicioasa si satioasa de post.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacVreti si voi un mic dejun sau chiar si o cina sanatoasa cu paine, oua si sunca si fara pic de ulei? Suna bine, nu-i asa? Cu...
Mic dejun cu Breville Panini MakerDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii