Bunatati mostenite de la bunici, sanatate si deliciu pe mesele noastre!
Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem.
Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si un praf de sare, se spumeaza, apoi se adauga peste ele ciupercile feliate. Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute dupa care se trag de pe foc. Se scot ciocanelele de pui, se lasa sa scurga de supa si le prajim in ulei, apoi le scoatem pe o farfurie. Uleiul ramas il turnam intr-o craticioara cu fund gros, adaugam faina amestecand continuu cateva secunde cat sa se maroneasca un pic . Dam de pe foc la o parte si turnam cate putina supa fierbinte, scursa de ciuperci, amestecand cu putere, cu un tel, continuu pana se leaga ca o crema, apoi adaugam iarasi cate un pic de supa si amestecam si procedam asa pana incorporam toata supa si obtinem ciulamaua cremoasa, fara cocoloase si legata. Adaugam si ciupercile ramase si punem cratita la loc, pe foc si lasam sa dea in cateva clocote amestecand comntinuu, apoi potrivim de sare si piper dupa gust. Ciulamaua cu ciuperci se serveste fierbinte, cu cate un ciocanel de pui, bine rumenit asezat pe marginea farfuriei. Se serveste fierbinte, cu paine sau mamaliga, iar daca preparam ciulamaua fara ciocanele si folosim doar ciuperci, este o mancare delicioasa si satioasa de post.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...
Salata de cartofi cu ardei kapia coptiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii