Clatite brasovene

Clatite brasovene sunt, de fapt, niste aperitive din clatite, umplute cu carne, date la cuptor sau prajite si care vor capata o savoare extraordinara. Ti se vor topi in gura!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite brasovene

Ingrediente

  • CLATITE
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • 1 praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel
  • CRUSTA
  • pesmet
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Clatitele
-se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida, se omogenizeaza, se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti.
UMPLUTURA
- intr-o tigaie incalzim putin ulei,adaugam ceapa tocata si o calim putin, adaugam ardeiul si carnea tocata si lasam sa fiarba cca 5 min. Adaugam laptele batut cu ouale si 1 lingura faina si condimentele dupa gust.
Amestecam bine si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul.
IMPATURITUL
-pe fiecare clatita am adaugat 2-3 linguri de umplutura si am pliat capetele apoi am rulat.
CRUSTA
- trecem clatita prin ouale batute apoi prin pesmet si din nou prin ou apoi le prajim in baie de ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant
Le servim cu sos de rosii sau cu mujdei.
Eu am facut si cu fulgi de porumb.


Clatitele brasovene se pot servi cu sos iutel din camara Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa