Clatite brasovene

Clatite brasovene sunt, de fapt, niste aperitive din clatite, umplute cu carne, date la cuptor sau prajite si care vor capata o savoare extraordinara. Ti se vor topi in gura!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite brasovene

Ingrediente

  • CLATITE
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • 1 praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel
  • CRUSTA
  • pesmet
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Clatitele
-se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida, se omogenizeaza, se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti.
UMPLUTURA
- intr-o tigaie incalzim putin ulei,adaugam ceapa tocata si o calim putin, adaugam ardeiul si carnea tocata si lasam sa fiarba cca 5 min. Adaugam laptele batut cu ouale si 1 lingura faina si condimentele dupa gust.
Amestecam bine si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul.
IMPATURITUL
-pe fiecare clatita am adaugat 2-3 linguri de umplutura si am pliat capetele apoi am rulat.
CRUSTA
- trecem clatita prin ouale batute apoi prin pesmet si din nou prin ou apoi le prajim in baie de ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant
Le servim cu sos de rosii sau cu mujdei.
Eu am facut si cu fulgi de porumb.


Clatitele brasovene se pot servi cu sos iutel din camara Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Sufleu de dovlecel cu legume
1
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
2
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
5
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita