Pentru coltunasii cu carne la cuptor se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin masina carnea, de preferinta de berbec.
Pentru coltunasii cu carne la cuptor se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin masina carnea, de preferinta de berbec, se prajeste intr-o tigaie cu unt, se toarna o ceasca de zeama de carne si se adauga faina. Se lasa sa scada si se da la o parte sa se racoreasca. Se intinde foaia de aluat, se pun din loc in loc movilite de carne, deasupra se pune a doua foaie de aluat (foarte subtire) si se taie cu o forma rotunda. Se strang bine marginile intre degete. Se oparesc 20 de minute in supa clocotita (sa nu fiarba), se scurg si se asaza intr-o farfurie rezistenta la foc, punand intre ei branza, piper si unt. Se toarna zeama de carne concentrata cat sa-i cuprinda si se dau la cuptor trei sferturi de ora, la foc potrivit.
Aluatul pentru coltunasii cu carne la cuptor se pregateste in felul urmator:
Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. Se asaza pe un servet si se lasa sa se zbiceasca. In acest timp se intinde a doua foaie. Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire. Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat. In acelasi fel se face si aluatul pentru coca.
Coltunasii cu carne la cuptor se servesc calzi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii