Coltunasi cu carne la cuptor

Pentru coltunasii cu carne la cuptor se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin masina carnea, de preferinta de berbec.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • sare
  • 250 g carne
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca zeama de carne sau
  • apa
  • 1 lingurita faina
  • 1/2 l zeama de carne pentru fiert
  • 1 lingura branza
  • 1 lingura unt
  • piper.

Mod de preparare

Pentru coltunasii cu carne la cuptor se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin masina carnea, de preferinta de berbec, se prajeste intr-o tigaie cu unt, se toarna o ceasca de zeama de carne si se adauga faina. Se lasa sa scada si se da la o parte sa se racoreasca. Se intinde foaia de aluat, se pun din loc in loc movilite de carne, deasupra se pune a doua foaie de aluat (foarte subtire) si se taie cu o forma rotunda. Se strang bine marginile intre degete. Se oparesc 20 de minute in supa clocotita (sa nu fiarba), se scurg si se asaza intr-o farfurie rezistenta la foc, punand intre ei branza, piper si unt. Se toarna zeama de carne concentrata cat sa-i cuprinda si se dau la cuptor trei sferturi de ora, la foc potrivit.

Aluatul pentru coltunasii cu carne la cuptor se pregateste in felul urmator:
Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. Se asaza pe un servet si se lasa sa se zbiceasca. In acest timp se intinde a doua foaie. Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire. Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat. In acelasi fel se face si aluatul pentru coca.


Coltunasii cu carne la cuptor se servesc calzi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura Mena
3
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Tocana de legume cu dovlecei
4
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese