Coltunasi fierti cu carne

Pentru coltunasii fierti cu carne se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Se intinde o foaie si inainte de a se zbici, se taie patrate de 5-6 cm.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • sare
  • 250 g carne
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru coltunasii fierti cu carne se  face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Se intinde o foaie si inainte de a se zbici, se taie patrate de 5-6 cm. Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt. Se toarna cate putina apa ca sa nu se usuce carnea prea tare. Se da la o parte, se amesteca cu un ou si dupa ce s-a racorit, se umplu patratele de aluat. Se lipesc si se fierb la fel ca si coltunasii cu branza. Se pot pregati la fel, cu creier fiert si tocat marunt sau cu jumari ramase de la topirea unturii, trecute prin masina impreuna cu ceapa coapta in cuptor.


Coltunasii fierti cu carne se servesc cu sos de rosii sau cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu spanac si sos Alfredo
1
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
2
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
3
Aperitive cu branza

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
Semiluna
4
Prajituri

Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Semiluna
Inimioare sarate cu chimen
5
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Parteneri
Tarta cu crema si amaretti
Bucataras.RO

Tarta cu crema si amaretti

Sursa e un site italian Chechef.it . Mie mi-a iesit o tarta destul de mare si mi-a mai ramas aluat,asa ca am facut una mai...

Tarta cu crema si amaretti
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii