Copan pane cu sos picant

Pentru preparare de copan pane cu sos picant se condimenteaza copanele cu sare si piper. Se trec prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Copan pane cu sos picant

Ingrediente

  • 8 copane
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 400 g piure de rosii
  • o lingura boia iute
  • o lingura zahar
  • capatana usturori
  • busuioc verde

Mod de preparare

Pentru preparare de copan pane cu sos picant se condimenteaza copanele cu sare si piper. Se trec prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc. Dupa ce s-a rumenit, se scot pe un servet.

Separat, se spala busuiocul, se toaca marunt si se amesteca cu usturoiul pisat. Se calesc in putin ulei si apoi se adauga piureul de rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si boia iute si se presara zaharul.

Se lasa sa fiarba bine in cateva clocote si se toarna apoi peste copanele rumenite.


Copanele pane se servesc cu sosul picant si se orneaza cu busuiocul proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori