Coq au vin de la Julia Child

Coque au vin este o reteta din vechea traditie frantuzeasca, care colpesteste cu arome si savoare.

Complexitate
redusa
Coq au vin de la Julia Child

Ingrediente

  • 100g bacon
  • Un cocos
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de malsine
  • Sare si piper
  • 1 sau 2 catei de usturoi fin tocati
  • 1 foaie de dafin
  • Un praf cimbru
  • O rosie mare oparita cu coaja tocata
  • 600ml vin rosu
  • 200g supa de pui
  • Beurre manie (2 linguri unt si 2 linguri faina omogenizate)
  • Patrunjel proaspat tocat
  • 50g coniac bun
  • 10-12 arpagic
  • cepe albe mici
  • 600g ciuperci proaspete
  • tocate

Mod de preparare

Coq au vin este o reteta din vechea traditie frantuzeasca, care colpesteste cu arome  si savoare.

Caliti baconul taiat cubulete mici intr-o tigaie, apoi scoateti baconul lasand grasimea formata in urma calirii in tigaie. Rumeniti partile cocosului in grasimea din tigaie, adaugand un pic de ulei de masline, daca e nevoie. Stropiti cocosul cu coniac. Apoi fierbeti cocosul in vin si supa de pui adaugand rosia oparita si tocata, si asezonand cu sare si piper. Adaugati arpagicul, usturoiul, foaia de dafin si cimbru. Fierbeti pana sa fragezeste carnea.

Scoateti partile de cocos pe o farfurie si luati grasimea de pe sosul din tigaie. Adaugati beurre manie in sos pentru a-l ingrosa. Dati sosul in clocot.

Intr-o alta tigaie, caliti ciupercile tocate si amestecati-le in sos. Acoperiti cocosul cu sos si mai fierbeti-l cateva minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola