Coq au vin de la Julia Child

Coque au vin este o reteta din vechea traditie frantuzeasca, care colpesteste cu arome si savoare.

Complexitate
redusa
Coq au vin de la Julia Child

Ingrediente

  • 100g bacon
  • Un cocos
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de malsine
  • Sare si piper
  • 1 sau 2 catei de usturoi fin tocati
  • 1 foaie de dafin
  • Un praf cimbru
  • O rosie mare oparita cu coaja tocata
  • 600ml vin rosu
  • 200g supa de pui
  • Beurre manie (2 linguri unt si 2 linguri faina omogenizate)
  • Patrunjel proaspat tocat
  • 50g coniac bun
  • 10-12 arpagic
  • cepe albe mici
  • 600g ciuperci proaspete
  • tocate

Mod de preparare

Coq au vin este o reteta din vechea traditie frantuzeasca, care colpesteste cu arome  si savoare.

Caliti baconul taiat cubulete mici intr-o tigaie, apoi scoateti baconul lasand grasimea formata in urma calirii in tigaie. Rumeniti partile cocosului in grasimea din tigaie, adaugand un pic de ulei de masline, daca e nevoie. Stropiti cocosul cu coniac. Apoi fierbeti cocosul in vin si supa de pui adaugand rosia oparita si tocata, si asezonand cu sare si piper. Adaugati arpagicul, usturoiul, foaia de dafin si cimbru. Fierbeti pana sa fragezeste carnea.

Scoateti partile de cocos pe o farfurie si luati grasimea de pe sosul din tigaie. Adaugati beurre manie in sos pentru a-l ingrosa. Dati sosul in clocot.

Intr-o alta tigaie, caliti ciupercile tocate si amestecati-le in sos. Acoperiti cocosul cu sos si mai fierbeti-l cateva minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita