Coquelet cu piure de mazare

• ungeti coquelet-ul cu ulei si asezonati-l cu sare, turmeric si amestec de piper si portocala •

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Coquelet cu piure de mazare

Ingrediente

  • coquelet - 1 buc de 250 g
  • turmeric (curcuma) 1/2 lingurita
  • mazare congelata 150 g
  • unt - 40 g
  • usturoi - 1 catel
  • vin alb demisec 2 linguri
  • piper cu portocala dupa gust
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • lapte cald 3 linguri
  • pesto alla Genovese 1 lingurita
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare


• ungeti coquelet-ul cu ulei si asezonati-l cu sare, turmeric si amestec de piper si portocala
• vidati coquelet-ul folosind aparatul de vidare FoodSaver, nu inainte de a adauga 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, vinul si usturoiul si nu in ultimul rand servetelul, pentru a putea absorbi sucurile in exces
• introduceti coquelet-ul in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 60⁰C pentru 150 de minute (2 ore si jumatate) 
• vidati si mazarea impreuna cu 25 g de unt si introduceti-o la aparatul de gatit SousVide Supreme la 60 de minute dupa ce ati introdus coqueletul
• dupa ce ati scos coquelet-ul din aparatul de gatit SousVide Supreme, lasati-l la odihnit cca. 15 minute inainte de a-l consuma, pentru a permite sucurilor sa se „aseze"
• scoateti mazarea din punga si puneti-o in blender, impreuna cu laptele cald
• pasati-o in blender bine, impreuna cu laptele, iar apoi treceti-o de 2 ori printr-o sita cu ajutorul unei linguri (acest procedeu o va face extrafina, separand miezul de teaca)
• la sfarsit adaugati sarea, piperul, untul si pesto-ul si amestecati bine
• se serveste well-done.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Gogosari in sos
2
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
4
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete