Coroana umpluta cu miel

Pregatirea aluatului Amestecam toate ingredientele si framntam un aluat potrivit de moale. Il lasam deoparte 1/2 ore. Pentru umplutura dam carnea prin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400g margarina
  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 1 kg faina
  • Pentru umplutura
  • 1 kg carne de miel fara os
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitura
  • mazare boabe
  • morcovi
  • rosii

Mod de preparare

Pregatirea aluatului

Amestecam toate ingredientele si framntam un aluat potrivit de moale. Il lasam deoparte 1/2 ore.

Pentru umplutura dam carnea prin masina de tocat si o amestecam cu ceapa si usturoi tocat marunt. Din aluat oprim o bucata pentru decor iar din restul aluatului intindem o foaie dreptunghiulara. In el vom coace coroana.

Turnam umplutura pe centrul foii apoi rulam. Din aluatul oprit decupam deiferite figurine.

Se lipesc de rulou cu galbenus sau ungem tot ruloul cu galbenus si plicam figurinele.

Dam la cuptor di lasam 45 de minute.

Cand e gata punem coroana pe un platou rotund iar in goll din mijloc asezam legumele fierte, mazarea, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori