Coroana umpluta cu miel

Pregatirea aluatului Amestecam toate ingredientele si framntam un aluat potrivit de moale. Il lasam deoparte 1/2 ore. Pentru umplutura dam carnea prin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400g margarina
  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 1 kg faina
  • Pentru umplutura
  • 1 kg carne de miel fara os
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitura
  • mazare boabe
  • morcovi
  • rosii

Mod de preparare

Pregatirea aluatului

Amestecam toate ingredientele si framntam un aluat potrivit de moale. Il lasam deoparte 1/2 ore.

Pentru umplutura dam carnea prin masina de tocat si o amestecam cu ceapa si usturoi tocat marunt. Din aluat oprim o bucata pentru decor iar din restul aluatului intindem o foaie dreptunghiulara. In el vom coace coroana.

Turnam umplutura pe centrul foii apoi rulam. Din aluatul oprit decupam deiferite figurine.

Se lipesc de rulou cu galbenus sau ungem tot ruloul cu galbenus si plicam figurinele.

Dam la cuptor di lasam 45 de minute.

Cand e gata punem coroana pe un platou rotund iar in goll din mijloc asezam legumele fierte, mazarea, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc