Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa l
Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa lume, pentru ca-i putin grasa si, culmea, pentru ca-i mai seaca decat altele. Nu discut aici gusturile nimanui, vin in schimb cu o idee care ar putea face dintr-o portie de cotlet o masa grozava chiar si pentru cei care prefera, sa zice, ceafa, pe motiv ca e mai usor de inghitit. Am constatat ca daca insotesti cotletul cu alimente care au in ele o cantitate de apa destul de mare, faptul ca-i sec nu mai are nicio importanta. De aceea il lipisem mai mereu de sosuri, salate crude ori rosii. Cherry in cazul de fata. Cat despre spanacul din povestea noastra, e din cel congelat, mai putin bun decit cel proaspat (ce sa-i faci, doar de doua ori pe an e sezon de spanac) dar mult mai bun decat cel din borcan.
Pentru mancarea pe care o vedeti, si pe care o puteti alcatui in cel mult un sfert de ceas, am facut asa: am pus coteltul intr-o tigaie antiaderenta, cu o picatura de ulei. Alaturi de el am pus si rosiile, sa se infierbante/friga/fiarba-n suc propriu. Dupa ce s-a fript cotletul (bucatile nefiind mai groase de un centimetru si jumatate, le-am lasat doar cate trei minute pe fiecare parte), am mai lasat rosiile in tigaie cam trei minute, presarand peste ele sare grunjoasa. Intre timp, am rezolvat problema spanacului: l-am pus intr-o tigaie cu o nuca de unt, cu sare si cu piper. L-am frecat bine cu un tel si l-am intins peste felii de paine HapiHap prajita.
Langa constructia asta am pus cotletul si rosiile. Gata.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii