Cotlet cu rosii cherry si piure de spanac

Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa l

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Cotlet cu rosii cherry si piure de spanac

Ingrediente

  • cotlet de porc
  • rosii cherry
  • unt
  • sare
  • piper
  • spanac

Mod de preparare

Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa lume, pentru ca-i putin grasa si, culmea, pentru ca-i mai seaca decat altele. Nu discut aici gusturile nimanui, vin in schimb cu o idee care ar putea face dintr-o portie de cotlet o masa grozava chiar si pentru cei care prefera, sa zice, ceafa, pe motiv ca e mai usor de inghitit. Am constatat ca daca insotesti cotletul cu alimente care au in ele o cantitate de apa destul de mare, faptul ca-i sec nu mai are nicio importanta. De aceea il lipisem mai mereu de sosuri, salate crude ori rosii. Cherry in cazul de fata. Cat despre spanacul din povestea noastra, e din cel congelat, mai putin bun decit cel proaspat (ce sa-i faci, doar de doua ori pe an e sezon de spanac) dar mult mai bun decat cel din borcan.

Pentru mancarea pe care o vedeti, si pe care o puteti alcatui in cel mult un sfert de ceas, am facut asa: am pus coteltul intr-o tigaie antiaderenta, cu o picatura de ulei. Alaturi de el am pus si rosiile, sa se infierbante/friga/fiarba-n suc propriu. Dupa ce s-a fript cotletul (bucatile nefiind mai groase de un centimetru si jumatate, le-am lasat doar cate trei minute pe fiecare parte), am mai lasat rosiile in tigaie cam trei minute, presarand peste ele sare grunjoasa. Intre timp, am rezolvat problema spanacului: l-am pus intr-o tigaie cu o nuca de unt, cu sare si cu piper. L-am frecat bine cu un tel si l-am intins peste felii de paine HapiHap prajita.


Langa constructia asta am pus cotletul si rosiile. Gata.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu foi si crema caramel
4
Prajituri

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Dovlecei umpluti cu branza
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu branza

Pentru ca imi place foarte mult combinatia de dovlecei cu branza m-am gandit sa umplu niste dovlecei cu un amestec de branza...

Dovlecei umpluti cu branza
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori