Cotlet de berbecut in crusta aromata, gatit sous vide, millefeuille de sfecla rosie si branza de capra, usturoi negru si spuma usoara de cimbru

Cotlet de berbecut in crusta aromata, gatit sous vide, millefeuille de sfecla rosie si branza de capra, usturoi negru si spuma usoara de cimbru este o reteta gourmet delicata, potrivita pentru orice ocazie deosebita de sarbatoare.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Cotlet de berbecut in crusta aromata, gatit sous vide, millefeuille de sfecla rosie si branza de capra, usturoi negru si spuma usoara de cimbru

Ingrediente

  • 250 gr cotlet de berbecut
  • 100 gr branza de capra
  • 150 gr sfecla rosie
  • 10 gr usturoi
  • 30 ml otet balsamic
  • 15gr de verdeturi
  • 50 gr pesmet
  • cimbru proaspat o crenguta
  • lecitina de soia 1 gr
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotletul de berbecut se fasoneaza, se condimenteaza si se videaza. Se gateste sous vide la 56 grade cca. 2 ore.
Verdeturile si pesmetul se proceseaza intr-un blender pana obtinem un pesmet verzui si aromat.
Usturoiul si otetul balsamic se videaza intr-o punga si se gatesc sous vide la 75 grade cca. 6 ore.
Sfecla rosie se fierbe, apoi se taie felii groase de circa 5 mm. La randul lor feliile se taie cu o forma circulara in asa fel incat sa rezulte niste "banutzi".
Branza de capra se taie cu aceiasi forma, apoi se asaza in straturi, intercalata cu sfecla rosie. Se da la cuptor cca. 3 minute la 175 grade.
Cimbrul se amesteca cu sare, piper si o cana de apa, apoi se adauga lecitina de soia si cu ajutorul uni blender se spumeaza.



Cotletul de berbecut se scoate din sous vide, se rumeneste pe gratar apoi se acopera cu pesmetul aromat. Se incadreaza de cele 2 turnulete de sfecla si branza de capra, adaugam farfuriei un catel de usturoi si putin otet balsamic si la urma punem putina emulsie de cimbru.
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia