Cotlet de berbecut in crusta aromata, gatit sous vide, millefeuille de sfecla rosie si branza de capra, usturoi negru si spuma usoara de cimbru

Cotlet de berbecut in crusta aromata, gatit sous vide, millefeuille de sfecla rosie si branza de capra, usturoi negru si spuma usoara de cimbru este o reteta gourmet delicata, potrivita pentru orice ocazie deosebita de sarbatoare.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Cotlet de berbecut in crusta aromata, gatit sous vide, millefeuille de sfecla rosie si branza de capra, usturoi negru si spuma usoara de cimbru

Ingrediente

  • 250 gr cotlet de berbecut
  • 100 gr branza de capra
  • 150 gr sfecla rosie
  • 10 gr usturoi
  • 30 ml otet balsamic
  • 15gr de verdeturi
  • 50 gr pesmet
  • cimbru proaspat o crenguta
  • lecitina de soia 1 gr
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotletul de berbecut se fasoneaza, se condimenteaza si se videaza. Se gateste sous vide la 56 grade cca. 2 ore.
Verdeturile si pesmetul se proceseaza intr-un blender pana obtinem un pesmet verzui si aromat.
Usturoiul si otetul balsamic se videaza intr-o punga si se gatesc sous vide la 75 grade cca. 6 ore.
Sfecla rosie se fierbe, apoi se taie felii groase de circa 5 mm. La randul lor feliile se taie cu o forma circulara in asa fel incat sa rezulte niste "banutzi".
Branza de capra se taie cu aceiasi forma, apoi se asaza in straturi, intercalata cu sfecla rosie. Se da la cuptor cca. 3 minute la 175 grade.
Cimbrul se amesteca cu sare, piper si o cana de apa, apoi se adauga lecitina de soia si cu ajutorul uni blender se spumeaza.



Cotletul de berbecut se scoate din sous vide, se rumeneste pe gratar apoi se acopera cu pesmetul aromat. Se incadreaza de cele 2 turnulete de sfecla si branza de capra, adaugam farfuriei un catel de usturoi si putin otet balsamic si la urma punem putina emulsie de cimbru.
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide