Cotletul de porc marinat este o friptura clasica dar mereu la fel de gustoasa si apreciata de toata lumea.
Mai intai se prepara marinata in care se tine carnea inainte de a fi fripta(2-4 ore);
Se toaca marunt usturoiul, cimbrul, ardeiul iute.
Se zdrobeste apoi usturoiul si se freaca cu sare, se adauga pe rand ardeiul iute tocat, boiaua, chili, cimbrul, telina, sarea, piperul, amestecandu-se bine;
Se pune uleiul putin cate putin, frecandu-se continuu;
La final se stoarce lamaia;
In acest bait(o nebunie!) se pune carnea la marinat intre 2 si patru ore, in punga sau in vas acoperit cu tipla;
Se frige apoi si se serveste cu piureul frantuzesc (dar merge cu orice garnitura/salata dorim).
La piure se fierb cartofii normal, se piseaza bine pana se omogenizeaza, se adauga untul cubulete, apoi oul intreg si apoi cele patru galbenusuri incorporate pe rand (ca la eclere).
Se pun cu sponul in tava, se presara cu ardeiul iute macinat;
Se coc la cuptor preincalzit pe hartie cerata, eu ramasesem in pana si am apelat la hartia de briose;
Se tin la cuptor 8-10 minute la 200 grade;
Cotletul de porc marinat se serveste cu piure de cartofi la cuptor si salata dupa preferinta.
Reteta de cotlet de porc marinat a fost propusa de geladumi pe forumul Culinar.ro.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii