Cotlet de porc marinat

Cotletul de porc marinat este o friptura clasica dar mereu la fel de gustoasa si apreciata de toata lumea.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cotlet de porc marinat

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru marinata:
  • -Doua lingurite seminte de telina-eu nu am avut am pus frunze uscate macinate;
  • -O lingurita chili;
  • -O lingura boia de ardei dulce;
  • -2 ardei iuti uscati ;
  • - o lingura oregano uscat;
  • -o capatana de usturoi;
  • -o lingurita piper;
  • -O lingura cu varf de cimbru uscat sau o legatura verde-eu am pus din amandoua;
  • -O ceasca -100 grame-ulei de masline;
  • -Zeama de lamaie dupa gust
  • Pentru piure
  • 1
  • 5 kg cartofi
  • -200 grame unt;
  • -piper;
  • Un ou intreg + 4 galbenusuri
  • -Un ardei iute rosu

Mod de preparare

Mai intai se prepara marinata in care se tine carnea inainte de a fi fripta(2-4 ore);
Se toaca marunt usturoiul, cimbrul, ardeiul iute.
Se zdrobeste apoi usturoiul si se freaca cu sare, se adauga pe rand ardeiul iute tocat, boiaua, chili, cimbrul, telina, sarea, piperul, amestecandu-se bine;
Se pune uleiul putin cate putin, frecandu-se continuu;
La final se stoarce lamaia;
In acest bait(o nebunie!) se pune carnea la marinat intre 2 si patru ore, in punga sau in vas acoperit cu tipla;
Se frige apoi si se serveste cu piureul frantuzesc (dar merge cu orice garnitura/salata dorim).

La piure se fierb cartofii normal, se piseaza bine pana se omogenizeaza, se adauga untul cubulete, apoi oul intreg si apoi cele patru galbenusuri incorporate pe rand (ca la eclere).
Se pun cu sponul in tava, se presara cu ardeiul iute macinat;
Se coc la cuptor preincalzit pe hartie cerata, eu ramasesem in pana si am apelat la hartia de briose;
Se tin la cuptor 8-10 minute la 200 grade;


Cotletul de porc marinat se serveste cu piure de cartofi la cuptor si salata dupa preferinta.

Reteta de cotlet de porc marinat a fost propusa de geladumi pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise