Cottage pie

Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 6 pers.)
  • Pentru piure-ul de cartofi: 1
  • 5 kg cartofi
  • 1
  • 5 - 2 dl lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • patrunjel tocat
  • 2 dl masline verzi taiate marunt
  • 3 catei de usturoi rasi
  • sare
  • piper
  • Amestecul de carne tocata: 500 gr carne tocata
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 5 lingura cimbru
  • 3 dl rosii tocate
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • Gratinare: 400 gr brinza de capra

Mod de preparare

Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.


Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute. Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc