Creier de vita cu sos de lamaie (a la grec)

Creierul de vita cu sos de lamaie este o mancare cu carne delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Creierul se spala, se curata de membrana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • creier de vita - 1 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • otet - 25 ml
  • sos de lamaie (à la grec) - 300 g
  • lamaie - 50 g
  • foi de dafin
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Creierul de vita cu sos de lamaie este o mancare cu carne delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Creierul se spala, se curata de membrana si se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui. Ceapa, morcovii se curata, se spala si se taie felii. Lamaia se spala si se taie felii. Se prepara sosul de lamaie. Ceapa si morcovii se fierb cca 20 de minute in apa clocotita cu sare, foi de dafin, piper si otet. Se adauga creierul si se mai fierbe inca cca 20 de minute. Creierul se raceste in lichidul de fierbere. Se portioneaza pe platou. Deasupra, se toarna sosul de lamaie, se orneaza cu morcovi

si felii de lamaie.

Creierul de vita cu sos de lamaie se serveste rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci