Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos din unt, faina si lapte,
Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos din unt, faina si lapte, amestecand cu o lingura de lemn compozitia in timpul fierberii. Se unge o forma de sticla incasabila cu unt, se asaza creierul taiat felii groase, se acopera cu sos alb care se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste mancare se rade cascaval, apoi se introduce in cuptorul cald, pentru o jumatate de ora pana se rumeneste usor.
Se serveste firbinte, taiat felii groase.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Cartofi la cuptor
Chiftele

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii