Creier prajit

Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa rece cit sa-l acopere, se ad

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 creier
  • o lingura faina
  • 1/2 lamiie
  • 2 linguri grasime
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa rece cit sa-l acopere, se adauga 1-2 linguri de otet, sare, 2 foi de dafin si 5-6 boabe de piper sau o bucatica de ardei iute. Cind apa a inceput sa fiarba se face focul mai mic si se lasa sa mai fiarba 25-30 minute. Creierul fiert se scoate din apa, se lasa sa se zvinte, dupa care fiecare jumatate se taie in doua parti, se presara cu sare si piper pisat, se da prin faina si se prajeste pe toate partile in grasime incinsa intr-o tigaie. Creierul astfel preparat se pune pe platou, se toarna deasupra unt si zeama de lamiie si se presara patrunjel verde sau marar tocat.
Ca garnitura se pot servi cartofi prajiti, cartofi fierti si opariti cu unt sau piureu de cartofi. De asemenea mazare, fasole verde, morcovi sau alte legume fierte si oparite cu unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori