Creier prajit

Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa rece cit sa-l acopere, se ad

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 creier
  • o lingura faina
  • 1/2 lamiie
  • 2 linguri grasime
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa rece cit sa-l acopere, se adauga 1-2 linguri de otet, sare, 2 foi de dafin si 5-6 boabe de piper sau o bucatica de ardei iute. Cind apa a inceput sa fiarba se face focul mai mic si se lasa sa mai fiarba 25-30 minute. Creierul fiert se scoate din apa, se lasa sa se zvinte, dupa care fiecare jumatate se taie in doua parti, se presara cu sare si piper pisat, se da prin faina si se prajeste pe toate partile in grasime incinsa intr-o tigaie. Creierul astfel preparat se pune pe platou, se toarna deasupra unt si zeama de lamiie si se presara patrunjel verde sau marar tocat.
Ca garnitura se pot servi cartofi prajiti, cartofi fierti si opariti cu unt sau piureu de cartofi. De asemenea mazare, fasole verde, morcovi sau alte legume fierte si oparite cu unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Marmelada de mere si pere
1
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Zacusca cu vinete si morcov
3
Zacusca

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Gris cu lapte
5
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Parteneri
Tarta cu dovlecei si branza de vaci
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

"Aluaturi de casa" La noi in casa sunt foarte iubite quiche-urile si tartele sarate in diverse combinatii! Daca am...

Tarta cu dovlecei si branza de vaci
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia