Curcan in sos de bere neagra cu stafide

Curcan in sos de bere neagra cu stafide este o reteta de friptura de curcan absolut delicioasa. Curcanul in sos este potrivit pentru o petrecere sau sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Curcan in sos de bere neagra cu stafide

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de curcan
  • 300 ml bere neagra
  • 50 gr stafide
  • 2 cepe
  • 1 lingurita zeama de lime
  • 3 frunze busuioc verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 6 catei de usturoi
  • sparanghel (pentru garnitura)

Mod de preparare

Se taie carnea de curcan in bucati maricele si se stropeste cu zeama de lime. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, se adauga 2 linguri ulei de masline si se amesteca bine bucatile de carne astfel incat toate aromele sa se patrunda.
Se frige carnea de curcan pe grill pentru 5-7 min pe fiecare parte.
Intre timp se pregateste un vas termorezistent pe fundul caruia se pune ceapa tocata marunt si 3 catei de usturoi feliati. Se ia carnea de curcan de pe grill si se aseaza in vasul termorezistent impreuna cu sucul pe care l-a lasat. Deasupra se pun stafidele, se toarna berea neagra si se presara busuiocul verde tocat marunt.
Se da vasul la cuptor pentru aproximativ o ora, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa se intoarca carnea pentru a se patrunde uniform cu sosul de bere.
Pentru garnitura se soteaza sparanghelul intr-o tigaie in care se pune 1 lingura ulei de masline si 3 catei de usturoi. Se adauga putina sare in momentul in care sparanghelul e gata.

2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Pentru servire se aseaza cateva bucati de curcan pe o farfurie, se adauga cateva linguri cu sos de bere neagra si stafide si se serveste alaturi de sparanghelul sotat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Oua in manta de carne
Bucataras.RO

Oua in manta de carne

Recomand un aperitiv absolut delicios

Oua in manta de carne
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni