Drob de miel

In prima faza curatam organele de pielite. Le taiam bucati si le tinem 30 min. in apa rece. Se pun la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura rasa cu sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg organe de miel (ficat
  • rinichi
  • splina
  • plamani
  • inima)
  • 3 leg. ceapa verde
  • 2 leg. usturoi verde
  • 4 leg. marar
  • 3 leg. patrunjel
  • 4 oua
  • 6 oua fierte
  • prapure de miel
  • ± sare
  • piper
  • condiment pentru drob

Mod de preparare

In prima faza curatam organele de pielite.

Le taiam bucati si le tinem 30 min. in apa rece.

Se pun la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura rasa cu sare.

Cand apa clocoteste, luati spuma de cate ori

este cazul.

Fierbeti organele la foc mic 30 de minute.

Curatati verdeata, spalati-o si treceti-o prin masina de tocat, impreuna cu organele de miel, dupa ce acestea s-au mai racit.

Puneti intr-un castron mai mare amestecul de organe si

verdeturi tocate, adaugati 4 oua batute si condimentati cu condiment special pentru drob de miel dar si cu

sare si piper, daca mai trebuie.

La final trebuie sa obtineti o pasta densa.

Ungeti cu ulei o tava rotunda.

Spalati prapurele in apa rece si intindeti-l in tava, astfel incat marginile acestuia sa depaseasca marginea tavii.

Puneti carnea in tava iar inaceasta introduceti cele 6 oua

fierte.

Uniformizati bine si acoperiti tocatura cu prapurele

Ungeti drobul cu ulei si puneti tava in cuptorul incins.

Coaceti la foc potrivit circa 50 minute.
Se serveste cu ceapa verde

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc