Drobul de miel cu halva este o delicatesa a carui reteta o gasiti pe culinar.ro. Pentru prepararea acestei retete de drob aveti nevoie de ficat si inima de miel, verdeata, oua, morcovi, smantana, halva si lapte.
Pentru reteta drob de miel cu halva, se spala maruntaiele de miel si se pun la fiert in apa cu sare. Separat, se fierb 3 oua, cca 10 minute. Se inmoaie feliile de paine in lapte, apoi se scurg. Verdeata se spala si se toaca marunt. Maruntaiele de miel fierte se toaca impreuna cu paine inmuiata, ceapa verde si halvaua. Se adauga in amestec verdeata. Se separa albusurilele de galbenusurile celor 2 oua crude ramase, apoi se bat albusurile spuma. Se adauga in compozitie galbenusurile, smantana, apoi albusurile. Se potriveste totul de sare si piper. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu pesmet. Se rastoarna jumatate din compozitie in tava, se adauga cele 3 oua fierte tari si restul de compozitie pentru drobul de miel. Se netezeste si se introduce tava in cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate din tava si se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de drob recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii