Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi bra
Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi branza, amestec de verdeturi sau ca si in reteta de fata carne. Faina, sarea, oul si untul se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza adaugand 3-4 linguri de apa rece. Apoi se scoate intr-un castron si se framanta putin adaugand cate putina apa pana iese un aluat elastic, moale, dar nu lipicios. Se da la frigider 30 de minute, timp in care puteri pregati umplutura. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele bine si se lasa putin sa se omogenizeze gusturile. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scoate aluatul, se intinde, se taie forme rotunde si se pune umplutura in mijloc. Se ung marginile cu apa si se lipesc. Daca nu aveti presa, puteti folosi o furculita sa sigilati bine marginile. Se aseaza pe o tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit pentru 15-20 de minute. Daca va ramane aluat puteti sa il pastrati la congelator.
Pentru servire puteti pregati o salata sau un sos cu maioneza. Alte retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelÎncadrată cu drag la categoria „Rețete cu dragoste” <3 Pentru iubitorii de ciocolată, dar și...
Desert tarta cu ciocolata si blat din granola
Comentarii