Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi bra
Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi branza, amestec de verdeturi sau ca si in reteta de fata carne. Faina, sarea, oul si untul se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza adaugand 3-4 linguri de apa rece. Apoi se scoate intr-un castron si se framanta putin adaugand cate putina apa pana iese un aluat elastic, moale, dar nu lipicios. Se da la frigider 30 de minute, timp in care puteri pregati umplutura. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele bine si se lasa putin sa se omogenizeze gusturile. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scoate aluatul, se intinde, se taie forme rotunde si se pune umplutura in mijloc. Se ung marginile cu apa si se lipesc. Daca nu aveti presa, puteti folosi o furculita sa sigilati bine marginile. Se aseaza pe o tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit pentru 15-20 de minute. Daca va ramane aluat puteti sa il pastrati la congelator.
Pentru servire puteti pregati o salata sau un sos cu maioneza. Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii