Escalop de vitel cu ciuperci si vin alb

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • faina - 50 g
  • carne de vitel - 500 g
  • ulei - 100 ml
  • mazare conserva - 250 g
  • morcovi - 350 g
  • ficat de vitel - 250 g
  • orez - 75 g
  • vin alb - 50 ml
  • apa - 350 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • unt - 50 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • cartofi - 400 g
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie cuburi (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie cuburi). Orezul se alege de impuritati, se spala. Patrunjelul verde, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid, se spala. Bucatile de carne si ficat se trec prin faina (25 g) si se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat si in jiul format se adauga 25 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, cca 350 ml apa fiarta si se fierb 5-7 minute. Ciupercile se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga la carne si sos. Se fierb cca 10 minute, laolalta cu jumatatile de cub MAGGI. La final, se adauga vin. Morcovii, cartofii fierti si mazarea se stropesc cu 25 g unt topit. Orezul se inabusa in unt, se adauga 200 ml apa fiarta si se mai fierb la cuptor timp de 10 minute, intr-un vas acoperit.

Escalopul de vitel cu ciuperci si vin alb se serveste cald, cu garnitura de legume si pilaf cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...

Ciorba de perisoare delicioasa
Pui cu ciuperci in sos de rosii

Pui cu ciuperci in sos de rosii

Retete dietetice

Pui cu ciuperci in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Cordon bleu cu castraveti murati
1
Aperitive cu branza

Cordon bleu cu castraveti murati

Un aperitiv cu castraveti murati deliciosi

Cordon bleu cu castraveti murati
Cheesecake cu capsuni
2
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului. Pofta buna!

Cheesecake cu capsuni
Prajitura aromata cu morcovi
3
Prajituri

Prajitura aromata cu morcovi

O minunatie de prajitura... aromata, parfumata si super gustoasa! :x Aroma ingredientelor de toamna ne parfumeaza casa chiar...

Prajitura aromata cu morcovi
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita