Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in felii subtiri de maxim 1 c
Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in felii subtiri de maxim 1 cm. Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, se presara cu sare si piper, apoi se trec prin faina. Se prajesc in unt cate 4-5 minute pe fiecare parte, se adauga vinul si foaia de dafin, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, 20 minute. Se scoate carnea pe o farfurie, se acopera si se pastreaza la cald. In grasimea ramasa se pune ceapa tocata cat mai marunt si se caleste 4-5 min. la foc potrivit. Se adauga smantana, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Se potriveste de sare si piper proaspat macinat. Se omogenizeaza bine sosul.
Se serveste escalopul de vitel cald cu sosul fierbinte si cartofi natur drept garnitura.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii