Fegato (ficat) alla veneziana

Se taie multa ceapa felii si se prajeste in putin ulei dupa care se adauga otet si se lasa sa se evapore (mie personal otetul nu imi place in mod deos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Fegato (ficat) alla veneziana

Ingrediente

  • Ficat de vita
  • ceapa
  • faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie multa ceapa felii si se prajeste in putin ulei dupa care se adauga otet si se lasa sa se evapore (mie personal otetul nu imi place in mod deosebit, de fapt il folosesc foarte mult pe cel balsamic asa ca as zice sa pui putin de tot si sa il lasi sa se evapore).

In alta tigaie se taie ficatul fisii, se da prin faina si se prajeste.

Se adauga ceapa peste ficat, sare si piper si se termina de copt, daca este cazul (adica daca se usuca prea tare) se poate adauga un pic de apa.

Traditional ar trebuie sa fie facuta cu ceapa alba dar se poate face si cu rosie.


Se servesta cu felii de mamaliga facuta din porumb alb.

Pofta buna!

Reteta Fegato alla veneziana a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alta reteta cu ficat de vita gasiti aici: Ficat de vitel umplut si sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori