Ficat cu rosii

Se sterge ficatul cu un prosop curat, se taie felii potrivit de groase si se prajeste in ulei incins cate trei minute pe fiecare parte. Se scot feliil

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ficat
  • 6 rosii coapte
  • 8 felii de franzela
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca de ulei
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se sterge ficatul cu un prosop curat, se taie felii potrivit de groase si se prajeste in ulei incins cate trei minute pe fiecare parte. Se scot feliile de ficat si se lasa pe o farfurie. In uleiul ramas se pun rosiile jumatati, care in prealabil au fost sarate si piperate. Se prajesc si feliile de franzela. Intr-o forma unsa cu unt se pun feliile de franzela, peste acestea se asaza feliile de ficat si deasupra fiecarei felii de ficat se pune cate o jumatate de rosie. Forma se tine zece minute in cuptorul incins, dupa care se scoate.
Mancarea se serveste fierbinte, cu garnitura de legume sote.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pipote cu inimi

Tocanita de pui

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci