Ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un servet curat. Ficatul se taie
Ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un servet curat. Ficatul se taie in bucati de aceeasi grosime pentru ca la prajit sa se incinga cit mai uniform posibil. Astfel pregatit, ficatul se presara cu piper pisat se da prin faina si se prajeste in unt sau untura fierbinte timp de 10 minute pe o parte, apoi pe cealalta. Cind se intoarce, nu trebuie infipta furculita in ficat pentru ca sa nu se scurga zeama. Ficatul prajit prea tare isi pierde gustul; cu cit se tine mai mult pe foc, cu atit devine mai tare si mai putin gustos. Se sareaza abia cind este aproape gata.
Se serveste pe platou cald cu garnitura de legume sau cu un sos oarecare
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la Adriana" Provocarea GastroArt"
Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Comentarii