Ficatei cu sos de maioneza si mustar

Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intre

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ficatei cu sos de maioneza si mustar

Ingrediente

  • 400-500gr ficatei
  • 150 ml lapte
  • 2 cepe taiate pestisori
  • 80 gr faina
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • un varf de cutit de zahar
  • Pentru sos:
  • 3 linguri de maioneza
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
  • jumatate lingurita mustar
  • sare

Mod de preparare

Se spala ficateii si se scurg bine de apa.

Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.

Intre timp, se curata cepile, se taie pestisori si se calesc pana devii stravezii.

Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas.

Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).

Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.

Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de sare, piper negru macinat, varful de zahar si lingurita de boia dulce.

Punem pe foc mediu spre tare o tigie in care punem o bucatica de unt.

Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu de-i separat.

Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.

Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.


Se servesc cu garnitura de cartofi.

Pofta buna!

Reteta Ficatei cu sos de maioneza si mustar a fost propusa de seima pe forum culinar.ro

Alte retete cu ficatei gasiti aici:

Rulouri cu ficat,

Ficat cu boia,

Ficat de vitel umplut si sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci