File de mistret cu portocale

Se amesteca mierea cu cimbrul ,rozmarinul si otetul , se adauga fileurile de mistret , se amesteca usor si dau la frigider pentru 5 ore. Intre timp,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri de mistret tanar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 1 lingura rozmarin pisat
  • 2 linguri otet de mere
  • 4 portocale
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca mierea cu cimbrul ,rozmarinul si otetul , se adauga fileurile de mistret , se amesteca usor si dau la frigider pentru 5 ore.

Intre timp, se rade coaja de la portocale si se opareste 5 minute in apa clocotita.Se taie 2 portocale in felii rotunde , iar de la restul se stoarce sucul.

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul , se adauga fileurile de mistret, scoase din marinata, se presara cu coaja de portocala si se lasa sa se rumeneasca pe fiecare parte.Peste fileuri se pun feliile de portocala si se mai lasa 5 minute.Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza la cald.In tigaie se toarna marinata , vinul si sucul de portocala , se amesteca si se lasa pana scade sosul.
Fileurile se servesc calde , cu feliile de portocala deasupra , cu sosul turnat peste ele si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc