File de mistret cu portocale

Se amesteca mierea cu cimbrul ,rozmarinul si otetul , se adauga fileurile de mistret , se amesteca usor si dau la frigider pentru 5 ore. Intre timp,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri de mistret tanar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 1 lingura rozmarin pisat
  • 2 linguri otet de mere
  • 4 portocale
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca mierea cu cimbrul ,rozmarinul si otetul , se adauga fileurile de mistret , se amesteca usor si dau la frigider pentru 5 ore.

Intre timp, se rade coaja de la portocale si se opareste 5 minute in apa clocotita.Se taie 2 portocale in felii rotunde , iar de la restul se stoarce sucul.

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul , se adauga fileurile de mistret, scoase din marinata, se presara cu coaja de portocala si se lasa sa se rumeneasca pe fiecare parte.Peste fileuri se pun feliile de portocala si se mai lasa 5 minute.Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza la cald.In tigaie se toarna marinata , vinul si sucul de portocala , se amesteca si se lasa pana scade sosul.
Fileurile se servesc calde , cu feliile de portocala deasupra , cu sosul turnat peste ele si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori