Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati sp
Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati spalat puiul, uscati-l cu servete de hartie.
Puneti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie si adaugati puiul. Prajiti la foc mare, intorcand puiul din cand in cand, pana prinde o culoare usor maronie pe ambele fete, apoi scoateti-l intr-un recipient care merge la cuptor, lasand sucurile in cratita in care l-ati prajit.
Amestecati faina in sucurile ramase in cratita, adaugati vinul si amestecati bine. Turnati supa de pui, amestecand pe fundul cratitei pentru a desprinde toate resturile ramase de la puiul prajit, apoi adaugati mirodeniile, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si aduceti la punctul de fierbere, amestecand mereu. Peste puiul prajit in caserola turnam sosul care s-a ingrosat putin si dam la cuptor cam o ora. Turnam apoi peste sosul care s-a ingrosat putin. In cratita in care am prajit puiul topim restul de unt, la care adaugam ceapa si ciupercile, amestecand frecvent, pana se aureste. Turnam apoi ceapa peste pui si bagam inapoi la cuptor cam jumatate de ora sau pana cand puiul este gata. La urma adaugam la pui frisca lichida si patrunjelul proaspat.
Ca si garnitura se prepara piure de cartofi cu unt, usturoi si spanac crud. Alte retete cu carne recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelA venit sezonul muraturilor si anul acesta m-am gandit sa pregatesc niste gogosari umpluti, in otet, mai ales ca-mi faceau cu...
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet
Comentarii