Fricasse de pui

Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati sp

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fricasse de pui

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 2 cepe tocate marunt
  • 25 g unt
  • 250 ml vin alb sec
  • tarhon
  • rozmarin
  • busuioc
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 75 ml frisca lichida
  • 3 linguri de patrunjel proaspat
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 200 g ciuperci
  • jumatate de litru de supa de pui

Mod de preparare

Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati spalat puiul, uscati-l cu servete de hartie.

Puneti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie si adaugati puiul. Prajiti la foc mare, intorcand puiul din cand in cand, pana prinde o culoare usor maronie pe ambele fete, apoi scoateti-l intr-un recipient care merge la cuptor, lasand sucurile in cratita in care l-ati prajit.

Amestecati faina in sucurile ramase in cratita, adaugati vinul si amestecati bine. Turnati supa de pui, amestecand pe fundul cratitei pentru a desprinde toate resturile ramase de la puiul prajit, apoi adaugati mirodeniile, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si aduceti la punctul de fierbere, amestecand mereu. Peste puiul prajit in caserola turnam sosul care s-a ingrosat putin si dam la cuptor cam o ora. Turnam apoi peste sosul care s-a ingrosat putin. In cratita in care am prajit puiul topim restul de unt, la care adaugam ceapa si ciupercile, amestecand frecvent, pana se aureste. Turnam apoi ceapa peste pui si bagam inapoi la cuptor cam jumatate de ora sau pana cand puiul este gata. La urma adaugam la pui frisca lichida si patrunjelul proaspat.


Ca si garnitura se prepara piure de cartofi cu unt, usturoi si spanac crud. Alte retete cu carne recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Desert tort Anka
Bucataras.RO

Desert tort Anka

Pentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !

Desert tort Anka
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!