Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati sp
Fricasse de pui este un preparat culinar care poate fi cu usurinta pregatit de incepatori. Preincalziti cuptorul la 180 grade C/350 F. Dupa ce ati spalat puiul, uscati-l cu servete de hartie.
Puneti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie si adaugati puiul. Prajiti la foc mare, intorcand puiul din cand in cand, pana prinde o culoare usor maronie pe ambele fete, apoi scoateti-l intr-un recipient care merge la cuptor, lasand sucurile in cratita in care l-ati prajit.
Amestecati faina in sucurile ramase in cratita, adaugati vinul si amestecati bine. Turnati supa de pui, amestecand pe fundul cratitei pentru a desprinde toate resturile ramase de la puiul prajit, apoi adaugati mirodeniile, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si aduceti la punctul de fierbere, amestecand mereu. Peste puiul prajit in caserola turnam sosul care s-a ingrosat putin si dam la cuptor cam o ora. Turnam apoi peste sosul care s-a ingrosat putin. In cratita in care am prajit puiul topim restul de unt, la care adaugam ceapa si ciupercile, amestecand frecvent, pana se aureste. Turnam apoi ceapa peste pui si bagam inapoi la cuptor cam jumatate de ora sau pana cand puiul este gata. La urma adaugam la pui frisca lichida si patrunjelul proaspat.
Ca si garnitura se prepara piure de cartofi cu unt, usturoi si spanac crud. Alte retete cu carne recomandate:
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarUn desert rapid, ușor și tare bun.
Desert sufleu de branza cu capsuniDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii