Friptura de curcan in sos de vin si portocale

Friptura de curcan in sos de vin si portocale e o delicatesa. Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de pulpa de curcan, vin alb, portocale, usturoi si condimente. Poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva, si de Craciun.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Friptura de curcan in sos de vin si portocale

Ingrediente

  • o pulpa de curcan superioara mai mare ( a mea a avut 1 200 gr)
  • 2 portocale
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • 4-5 catei de usturoi plus inca cativa pentru impanat
  • sare
  • piper
  • salvie
  • cimbru
  • rozmarin proaspat tocat
  • 4-5 foi de dafin
  • 1-2 lg ulei de masline
  • putina boia

Mod de preparare

Friptura de curcan in sos de vin si portocale e o delicatesa. Pentru a prepara aceasta friptura, se spala pulpa de curcan, se strege si se impaneaza cu cativa catei de usturoi si o asezam intr-un vas yena uns cu putin ulei.
Zdrobim 4-5 catei de usturoi si ii frecam cu sare, piper si uleiul de masline. Adaugam restul de condimente, vinul si sucul de la o portocala.
Turnam sosul de vin si condimente peste pulpa de curcan,acoperim vasul si il dam la cuptor 1,5 ore.
Intre timp mai scoatem tava cu carnea de la cuptor si o mai stropim cu sos din tava ca sa nu se usuce.
Cu 15 minute inainte de a fi gata friptura taiem felii portocala ramasa si o asezam peste friptura. Mai lasam la cuptor tava acoperita inca putin si apoi indepartam capacul de la tava si lasam friptura sa se rumeneasca inca maxim 10 minute.


Pulpa de curcan se serveste calda. Poate fi pregatita cu succes pentru Craciun.
Sursa acestei retete este blogul culinar Myra's Kitchen.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de cartofi
2
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
3
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
5
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia