Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie si Se lasa citeva ore. S
Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie si Se lasa citeva ore. S? scoate, se sterge cu un prosop curat, apoi se impa neaza cu slanina afumata si se unge cu unt cald. Se sareaza usor si pune in tava de friptura cu o ceasca de apa calda si citeva boabe cje piper. Tava se introduce in cuptorul cald si se lasa o ora la foc iute. intoarce apoi, se unge cu sosul din tava si se continua frigerea. Cind carnea devine aurie, se scoate din cuptor,' se asaza pe un platou si Se taie felii mari. Se inconjoara cu garnitura de legume si se stropeste cu sosul in care s-a facut.
Se serveste imediat, cu salata de sezon, presarata cu verdeata tocata in amestec cu putin tarhon. Dupa gust, verdeata se poate pune la friptura atunci cind se intoarce, dupa o ora de frigere.
Alte retete recomandate

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii