Carnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se marineaza citeva ore intr-
Carnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se marineaza citeva ore intr-un amestec de apa, vin si o lingura de otet, in care se pune zarzavat de supa curatat si spalat si o ceapa taiata in patru, boabe de piper si putina sare. Cand se scoate din zeama in care s-a marinat,- carÂnea se sterge sau se spala cu apa rece. Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora inainte de a fi pregatita. Iepurele marinat se pune in tava cu o ceasca de apa, dupa ce a fost impanat cu costita afumata si bucati de usturoi. Friptura se face pe plita, la foc mic, cu tava acopeÂrita. Din cind in cind se stropeste friptura cu sosul din tava. Cind prinde o crusta aurie, este gata. Atunci se scoate pe un platou si se lasa sa stea pe plita, la cald. Sosul in care s-a facut friptura se ingroasa cu smintina si un paharel de vin rosu, se sareaza si se pipereaza, apoi se toarna fierbinte peste friptura.
Se serveste imediat, cu garnitura de legume fierte sau cu piure de cartofi.
Alte retete recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii