Friptura de iepure cu sos de smantana

Carnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se marineaza citeva ore intr-

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 iepure sau pulpele din spate
  • 200 g costita afumata
  • usturoi
  • sare
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 pahar de smantana
  • 1 pahar de vin rosu

Mod de preparare

Carnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se marineaza citeva ore intr-un amestec de apa, vin si o lingura de otet, in care se pune zarzavat de supa curatat si spalat si o ceapa taiata in patru, boabe de piper si putina sare. Cand se scoate din zeama in care s-a marinat,- car­nea se sterge sau se spala cu apa rece. Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora inainte de a fi pregatita. Iepurele marinat se pune in tava cu o ceasca de apa, dupa ce a fost impanat cu costita afumata si bucati de usturoi. Friptura se face pe plita, la foc mic, cu tava acope­rita. Din cind in cind se stropeste friptura cu sosul din tava. Cind prinde o crusta aurie, este gata. Atunci se scoate pe un platou si se lasa sa stea pe plita, la cald. Sosul in care s-a facut friptura se ingroasa cu smintina si un paharel de vin rosu, se sareaza si se pipereaza, apoi se toarna fierbinte peste friptura.

Se serveste imediat, cu garnitura de legume fierte sau cu piure de cartofi.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci