Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezo
Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Cu fileurile de ansoa se inveleste pulpa de miel apoi se pune la frigider cel putin 4 ore.
Se incinge cuptorul si se continua prepararea fripturii de miel.
Asezonam carnea cu sare, piper si o ungem cu ulei.
Intr-o tava destul de incapatoare punem legumele taiate impreuna cu cateva crengute de rozmarin, usturoiul ramas si inca putina grasime.
Luam pulpa si o punem peste legume apoi o dam la cuptor timp de 20 de minute pana devine usor maronie.
Dupa 20 de minute reducem temperatura cuptorului la 180 grade si lasam canea sa se faca timp de 1/5 sau 1 ora in functie de cat de patrunsa iti place sa fie.
Important: la fiecare 20 de minute scoate friptura si toarna grasimea din tava peste carne.
Cand consideri ca este gata scoate-o din cuptor si las-o de-o parte timp de 15 min pt fragezire.
Pregatirea sosului:
Ia grasimea din tava in care a stat carnea si lasa doar legumele si sosul. Pune tava la foc mediu si adauga vinul roze. Fierbe timp de 3-4 minute, adauga supa de legume, gemul de coacaze si fierbe inca 5 minute pana se ingroasa putin. Dupa gust adauga sare si piper.
Serveste sosul impreuna cu friptura de miel
Alte retete pentru Pasti
Friptura miel coroana
E foarte gustos!
Pofta mare!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtImi place foarte mult acest muschiulet de porc. Este foarte fraged si se gateste imediat! Din el pregatesc foarte des...
Muschiulet de porc cu sos de soia la tigaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii