Pentru a prepara aceasta reteta de friptura de miel in aluat de paine sunt necesare urmatoarele ingrediente: drojdie, sare, faina, paine, pulpa de miel, usturoi, slanina, ulei, piper.
Drojdia se inmoaie in 2 cesti de apa calduta si se toarna peste faina intr-un vas. Se amesteca pana se obtine un aluat potrivit de tare, peste care se presara faina. Se acopera cu un material si se lasa sa dospeasca vreo ora, doua. Dupa ce a dospit, se adauga faina, sarea dizolvata in apa calduta si se framanta cam 20-25 de minute. Se lasa din nou la dosmit jumatate de ora, pana isi dubleaza sau tripleaza volumul.
Pulpa de miel se spala, se curata si se taie astfel incat sa se poata introduce in ea usturoiul si bucati de slanina afumata. Intr-o oala se pune o lingura de untura, se introduce carnea si se prajeste usor pe ambele parti. Se lasa la racit pulpa de miel, se sareaza si se pipereaza.
Aluatul de paine se intinde pe o plansa si se inveleste pulpa de miel in el. Se unge cu untura si se pune la foc.
Cand aluatul e rumenit, friptura este gata.
Poate fi servita imediat.
Alte retete recomandate:
Ciorba de miel
Drob de pui
Ciulama de ciuperci

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii