Pentru a prepara aceasta reteta de friptura de miel in aluat de paine sunt necesare urmatoarele ingrediente: drojdie, sare, faina, paine, pulpa de miel, usturoi, slanina, ulei, piper.
Drojdia se inmoaie in 2 cesti de apa calduta si se toarna peste faina intr-un vas. Se amesteca pana se obtine un aluat potrivit de tare, peste care se presara faina. Se acopera cu un material si se lasa sa dospeasca vreo ora, doua. Dupa ce a dospit, se adauga faina, sarea dizolvata in apa calduta si se framanta cam 20-25 de minute. Se lasa din nou la dosmit jumatate de ora, pana isi dubleaza sau tripleaza volumul.
Pulpa de miel se spala, se curata si se taie astfel incat sa se poata introduce in ea usturoiul si bucati de slanina afumata. Intr-o oala se pune o lingura de untura, se introduce carnea si se prajeste usor pe ambele parti. Se lasa la racit pulpa de miel, se sareaza si se pipereaza.
Aluatul de paine se intinde pe o plansa si se inveleste pulpa de miel in el. Se unge cu untura si se pune la foc.
Cand aluatul e rumenit, friptura este gata.
Poate fi servita imediat.
Alte retete recomandate:
Ciorba de miel
Drob de pui
Ciulama de ciuperci
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...
Steluțe sărate a la TimeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii