Friptura de porc cu ceapa la tava

Pentru friptura de porc cu ceapa la tava am pregatit un amestec din 2 cani de apa rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin si usturoiul taiat feliute.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Friptura de porc cu ceapa la tava

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 cani apa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 100 gr unt
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • foi dafin

Mod de preparare

Pentru friptura de porc cu ceapa la tava am pregatit un amestec din 2 cani de apa rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin si usturoiul taiat feliute. Carnea am taiat-o in felii de grosime potrivita si am pus-o la macerat, pentru 3 ore, in acest amestec.

Intr-o tava am topit untul, am pus carnea macerata, presarata cu ceapa tocata si am acoperit totul cu folie de aluminiu.

Am dat la cuptor pentru 40 minute dupa care am scos folie siam mai lasat inca 20 minute.


Am servit friptura de porc cu ceapa la tava calda cu harbuz rosu murat si cu cartofi cu salvie la cuptor (combinatie neobisnuita? ..:)) foarte bunaaaa.....)

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc