Friptura de porc cu "pere"

Friptura de porc cu "pere" este o varianta extraordinar de gustoasa a fripturii clasice din carne de porc.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Friptura de porc cu "pere"

Ingrediente

  • 5-6 cotlete de porc
  • 5-6 cartofi mari
  • Pentru marinata:
  • o lingura pasta rosii
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 catei zdrobiti de usturoi
  • sare
  • piper si putin vin rosu

Mod de preparare

Am taiat o bucata de porc felii mai grosute si am pus intr-o marinata facuta din ingredientele de mai sus. Am lasat carnea in marinata cam 3 ore la frigider. Am pus carnea la cuptor pana s-a rumenit frumos pe ambele parti.

Intre timp am facut "perele": Am facut un banal piure de cartofi. Am luat o guguloaie de piure si tot am dat cu ea prin pesmet pana am putut sa o modelez para, apoi am dat prin ou apoi pesmet si am prajit in ulei.


Am servit friptura de porc cu "pere" cu salata verde.

Reteta de friptura de porc cu "pere" a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bianca-21.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori