Friptura de rata cu mere si varza

Prajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute sub capac. Calim ceapa tai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 4 buc piept de rata de 20 dkg
  • 3 dkg unt topit
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 3 foi de dafin
  • 5 cuisoare
  • 720 ml varza rosie
  • 2 dl suc de mere
  • 3 mere
  • 3 dl supa de carne
  • Sare
  • Zahar
  • 1
  • 5 dl suc de portocale
  • ½ dl frisca
  • Piper
  • 2 linguri faina
  • Ulei
  • Rondele de portocale pentru decor

Mod de preparare

Prajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute sub capac. Calim ceapa taiata marunt in unt, presaram cu maghiran, foi de dafin si cuisoare, apoi adaugam varza, zeama de mere, merele taiate fasii si fierbem in continuare. Presaram pieptul de rata cu sare si piper si il tinem la cald. In grasimea ramasa de la carne turnam supa de carne, sucul de portocale, frisca, faina si lasam sa dea in clocot, condimentam amestecul cu sare, piper si zahar.
Alte retete culinare recomandate

Ghiveci de legume

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc