Friptura de rata cu mere si varza

Prajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute sub capac. Calim ceapa tai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 4 buc piept de rata de 20 dkg
  • 3 dkg unt topit
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 3 foi de dafin
  • 5 cuisoare
  • 720 ml varza rosie
  • 2 dl suc de mere
  • 3 mere
  • 3 dl supa de carne
  • Sare
  • Zahar
  • 1
  • 5 dl suc de portocale
  • ½ dl frisca
  • Piper
  • 2 linguri faina
  • Ulei
  • Rondele de portocale pentru decor

Mod de preparare

Prajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute sub capac. Calim ceapa taiata marunt in unt, presaram cu maghiran, foi de dafin si cuisoare, apoi adaugam varza, zeama de mere, merele taiate fasii si fierbem in continuare. Presaram pieptul de rata cu sare si piper si il tinem la cald. In grasimea ramasa de la carne turnam supa de carne, sucul de portocale, frisca, faina si lasam sa dea in clocot, condimentam amestecul cu sare, piper si zahar.
Alte retete culinare recomandate

Ghiveci de legume

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci