Friptura de vacuta in sos cu bere

Se amesteca 2 linguri amidon cu o lingura ulei, apoi se tavalesc bucatile de carne prin el, apoi se prajeste bine pe toate partile in 2 linguri ulei.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Friptura de vacuta in sos cu bere

Ingrediente

  • 600 g carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu (sau 150 g ciuperci taiate felii)
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml bere
  • 150 ml concentrat de carne de vita/apa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/8 lingurita piper de Jamaica
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca 2 linguri amidon cu o lingura ulei, apoi se tavalesc bucatile de carne prin el, apoi se prajeste bine pe toate partile in 2 linguri ulei.

Se scot din tigaie, iar in uleiul ramas se adauga ceapa si se caleste.

Se muta carnea si ceapa calita in alt vas, se adauga berea, concentratul de vita sau apa, piperul de Jamaica, scortisoara, zaharul, piperul negru, putina sare si busuiocul, si se lasa sa fiarba impreuna.

Dupa ce a fiert bine carnea, se adauga usturoiul si ardeiul gras taiate feliute

apoi pasta de rosii, se mai da intr-un clocot si mancarica este gata.

Se mai adauga sare, dupa gust.

Am servit cu orez cu hrisca si patrunjel, si broccoli si salata de varza cu morcov si chayotte.

Pofta buna!

Reteta Friptura de vacuta in sos cu bere a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Muschi de vita cu sos de vin si macaroane,

Tocanita de cartofi cu carne de vita,

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa