Friptura de vita marinata

Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, ustur

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Friptura de vita marinata

Ingrediente

  • Marinata:
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 telina medie (de marimea unui ou mare)
  • 1-2 fire de patrunjel radacina
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 lingurite de sare
  • 1 varf de cutit de piper macinat sau cateva boabe de piper
  • 50 ml vin alb sau roze sec
  • 50 ml otet de vin
  • 1
  • 5 litri de apa
  • Pentru preparare:
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura rasa de pasta de rosii
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • piper
  • rozmarin
  • apa fierbinte

Mod de preparare

Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, usturoiul zdrobit, foaia de dafin, piperul si se acopera oala cu capacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga vinul si otetul.

Carnea se aseaza intr-un vas incapator si desupra ei se toarna marinata complet racita si toate legumele. Se acopera vasul (se infoliaza) si se da la frigider pentru 48 de ore.

Dupa ce au trecut cele doua zile incheiate, carnea se scoate din marinata si se scurge bine. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se prajeste carnea rapid, pe toate partile, pana ce se rumeneste usor.

Se adauga putina apa fierbinte si se acopera, astfel incat carnea sa se faca inabusit. Inabusirea se continua doua-trei ore, adaugand in permanenta cate putina apa fierbinte, pana cand furculita intra cu usurinta in carne (bucata pe care am gatit-o eu, de 1,5 kg, a fost gata in doua ore).

Cand carnea este suficient de facuta se adauga legumele din marinata, bine scurse de lichid. Se completeaza cu apa fierbinte, se acopera si se lasa pe foc pana ce sunt bine fierte legumele. Este momentul in care carnea se scoate, se taie felii si se pastreaza la cald, acoperita.

Legumele se paseaza si se dilueaza piureul obtinut cu apa fierbinte, se adauga pasta de rosii, un praf de piper si rozmarin (dupa gust) si 2-3 catei de usturoi pisati (sare nu se mai pune, atat carnea, cat si legumele fiind sarate din marinata!).

Se da in clocot si se adauga feliile de carne in sos, continuand fierberea inca 10 minute, dupa care friptura cu sos este gata.
Se poate servi cu cartofi natur si salata verde

Pofta buna!

Reteta Friptura de vita marinata a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Muschi de vita cu mult piper,

Antricot de vita cu ceapa prajita si spätzle cu varza,

Friptura in ulei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Carnati de casa afumati
Bucataras.RO

Carnati de casa afumati

Nelipsiti de la masa de Craciun si Revelion si musai sa facem ca-s cam buni draga mea.....

Carnati de casa afumati
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa