Pentru a prepara aceasta reteta de vitel cu cimbru, sunt necesare urmatoarele ingrediente: antricoate de vitel, cimbru, lapte, unt, galbenusuri.
Friptura de vitel cu cimbru se prepara asa: se pune laptele la fiert si dupa ce se ia de pe foc se pune cimbrul. Se lasa asa timp de 15 minute. Apoi se pune din nou la foc mic si se lasa sa fiarba si sa devina concentrat. Intr-o tigaie se pun 50 g unt si, dupa ce s-a topit, se aseaza carnea sa se prajeasca. Se pune la cuptor si este lasata 35 de minute. Dupa ce laptele a scazut, se adauga galbenusurile si se amesteca. Pe masura ce crema se ingroasa, se reduce focul si se pune restul untului, repartizat in cantitati mici, amestecand continuu. Se pun sare si piper, se ia crema de pe foc si se pastreaza la bain-marrie calda.
Friptura se serveste cu cartofi fierti si crema de cimbru alaturi.
Alte retete recomandate:
Vitel cu orez si ciuperci
Tocana poloneza de vitel
Ciorba de vitel
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii