Pentru a prepara aceasta reteta de vitel cu cimbru, sunt necesare urmatoarele ingrediente: antricoate de vitel, cimbru, lapte, unt, galbenusuri.
Friptura de vitel cu cimbru se prepara asa: se pune laptele la fiert si dupa ce se ia de pe foc se pune cimbrul. Se lasa asa timp de 15 minute. Apoi se pune din nou la foc mic si se lasa sa fiarba si sa devina concentrat. Intr-o tigaie se pun 50 g unt si, dupa ce s-a topit, se aseaza carnea sa se prajeasca. Se pune la cuptor si este lasata 35 de minute. Dupa ce laptele a scazut, se adauga galbenusurile si se amesteca. Pe masura ce crema se ingroasa, se reduce focul si se pune restul untului, repartizat in cantitati mici, amestecand continuu. Se pun sare si piper, se ia crema de pe foc si se pastreaza la bain-marrie calda.
Friptura se serveste cu cartofi fierti si crema de cimbru alaturi.
Alte retete recomandate:
Vitel cu orez si ciuperci
Tocana poloneza de vitel
Ciorba de vitel
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii