Pentru a prepara aceasta reteta de vitel cu cimbru, sunt necesare urmatoarele ingrediente: antricoate de vitel, cimbru, lapte, unt, galbenusuri.
Friptura de vitel cu cimbru se prepara asa: se pune laptele la fiert si dupa ce se ia de pe foc se pune cimbrul. Se lasa asa timp de 15 minute. Apoi se pune din nou la foc mic si se lasa sa fiarba si sa devina concentrat. Intr-o tigaie se pun 50 g unt si, dupa ce s-a topit, se aseaza carnea sa se prajeasca. Se pune la cuptor si este lasata 35 de minute. Dupa ce laptele a scazut, se adauga galbenusurile si se amesteca. Pe masura ce crema se ingroasa, se reduce focul si se pune restul untului, repartizat in cantitati mici, amestecand continuu. Se pun sare si piper, se ia crema de pe foc si se pastreaza la bain-marrie calda.
Friptura se serveste cu cartofi fierti si crema de cimbru alaturi.
Alte retete recomandate:
Vitel cu orez si ciuperci
Tocana poloneza de vitel
Ciorba de vitel

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii