Pentru a prepara aceasta reteta de vitel cu cimbru, sunt necesare urmatoarele ingrediente: antricoate de vitel, cimbru, lapte, unt, galbenusuri.
Friptura de vitel cu cimbru se prepara asa: se pune laptele la fiert si dupa ce se ia de pe foc se pune cimbrul. Se lasa asa timp de 15 minute. Apoi se pune din nou la foc mic si se lasa sa fiarba si sa devina concentrat. Intr-o tigaie se pun 50 g unt si, dupa ce s-a topit, se aseaza carnea sa se prajeasca. Se pune la cuptor si este lasata 35 de minute. Dupa ce laptele a scazut, se adauga galbenusurile si se amesteca. Pe masura ce crema se ingroasa, se reduce focul si se pune restul untului, repartizat in cantitati mici, amestecand continuu. Se pun sare si piper, se ia crema de pe foc si se pastreaza la bain-marrie calda.
Friptura se serveste cu cartofi fierti si crema de cimbru alaturi.
Alte retete recomandate:
Vitel cu orez si ciuperci
Tocana poloneza de vitel
Ciorba de vitel
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii