Friptura miel la tava

Pregatim carnea astfel: Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de cimbru. Asezam carnea pe

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa spate de miel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de piper macinat
  • praf de ardei iute
  • sare
  • 7-8 crengute de cimbru
  • 2 cani de vin alb
  • 1 capatana usturoi desfacuti dar lasati in coaja

Mod de preparare

Pregatim carnea astfel:

Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de cimbru. Asezam carnea pe patul facut si mai adaugam 2 catei de usturoi feliati si cana de vin.

Se lasa la rece peste noapte carnea pentru mai mult gust.

A doua zi se acopera carnea cu folie de aluminiu a.i sa creem un cort si se da la cuptor pentru 4 ore.

Dupa 2 ore scoatem tava din cuptor mai adaugam o cana de vin si restul cateilor de usturoi de data asta in coaja.

Carnea este gata atunci cand se poate desprinde usor.

Rolul foliei de aluminiu este sa ajute la fragezirea mai rapida a carnii.

Pofta buna!
Se poate servi cu un sos format din uleiul ramas in tava peste care mai putem adauga 300g iaurt si castraveti murati taiati marunt.

Alte sugestii:

Drob de miel

Friptura de pulpa de miel cu zarzavaturi de primavara

Marinata de miel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori