Friptura miel la tava

Pregatim carnea astfel: Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de cimbru. Asezam carnea pe

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa spate de miel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de piper macinat
  • praf de ardei iute
  • sare
  • 7-8 crengute de cimbru
  • 2 cani de vin alb
  • 1 capatana usturoi desfacuti dar lasati in coaja

Mod de preparare

Pregatim carnea astfel:

Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de cimbru. Asezam carnea pe patul facut si mai adaugam 2 catei de usturoi feliati si cana de vin.

Se lasa la rece peste noapte carnea pentru mai mult gust.

A doua zi se acopera carnea cu folie de aluminiu a.i sa creem un cort si se da la cuptor pentru 4 ore.

Dupa 2 ore scoatem tava din cuptor mai adaugam o cana de vin si restul cateilor de usturoi de data asta in coaja.

Carnea este gata atunci cand se poate desprinde usor.

Rolul foliei de aluminiu este sa ajute la fragezirea mai rapida a carnii.

Pofta buna!
Se poate servi cu un sos format din uleiul ramas in tava peste care mai putem adauga 300g iaurt si castraveti murati taiati marunt.

Alte sugestii:

Drob de miel

Friptura de pulpa de miel cu zarzavaturi de primavara

Marinata de miel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
3
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Cosulete cu crema de branza
Bucataras.RO

Cosulete cu crema de branza

Pentru ca mi-a ramas crema de branza de la Rulada aperitiv cu crema de branza, am facut aceste cosulete cu aluat congelat.

Cosulete cu crema de branza
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa