Friptura rece de pui cu lamaie

Pentru a prepara aceasta reteta de friptura rece de pui cu lamaie, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de pui, frisca, ciuperci, faina, ulei de masline, unt, zeama de lamaie, rozmarin, salvie.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 bucati carne de pui (1 kg
  • 1/2)
  • 300 ml frisca lichida
  •  300 g ciuperci
  • 5 cepe mari
  •  2 oua
  • o lingura faina
  •  2 linguri delikat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  •  100 ml ulei
  • zeama de lamaie
  •  2 foi de dafin
  • fire de rozmarin
  •  salvie
  • cimbru
  •  patrunjel

Mod de preparare

Friptura rece de pui cu lamaie se prepara astfel: bucatile de carne se sareaza si se pipereaza, apoi se trec prin faina. Bucatile de pui se rumenesc in unt si ulei de masline. Se pun in alt vas pe foc, se adauga delikat si se toarna apa calda, care acopera carnea. Se lasa sa fiarba, se adauga condimentele, se acopera vasul si se lasa sa fiarba 15 minute. Se adauga ceapa si se lasa vasul pe foc inca 20 de minute.

Ciupercile se calesc in 100 ml ulei. Carnea cu ceapa se pune in vasul in care s-au calit ciupercile. Se strecoara sosul in care a fiert carnea si se lasa pe foc pana raman 400 ml. Se toarna intr-un vas sucul de lamaie, 100 ml frisca si se adauga albusurile. Amestecul se bate bine cu telul si se adauga 100 ml sos fierbinte.

Se adauga sosul ramas si se lasa pe foc pana cand capata consistenta. Apoi se lasa la frigider 12 ore.


Sosul se amesteca cu frisca ramasa si se toarna peste friptura.

Alte retete cu pui recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide