Pentru a prepara aceasta reteta de friptura rece de pui cu lamaie, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de pui, frisca, ciuperci, faina, ulei de masline, unt, zeama de lamaie, rozmarin, salvie.
Friptura rece de pui cu lamaie se prepara astfel: bucatile de carne se sareaza si se pipereaza, apoi se trec prin faina. Bucatile de pui se rumenesc in unt si ulei de masline. Se pun in alt vas pe foc, se adauga delikat si se toarna apa calda, care acopera carnea. Se lasa sa fiarba, se adauga condimentele, se acopera vasul si se lasa sa fiarba 15 minute. Se adauga ceapa si se lasa vasul pe foc inca 20 de minute.
Ciupercile se calesc in 100 ml ulei. Carnea cu ceapa se pune in vasul in care s-au calit ciupercile. Se strecoara sosul in care a fiert carnea si se lasa pe foc pana raman 400 ml. Se toarna intr-un vas sucul de lamaie, 100 ml frisca si se adauga albusurile. Amestecul se bate bine cu telul si se adauga 100 ml sos fierbinte.
Se adauga sosul ramas si se lasa pe foc pana cand capata consistenta. Apoi se lasa la frigider 12 ore.
Sosul se amesteca cu frisca ramasa si se toarna peste friptura.
Alte retete cu pui recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii