Pentru a prepara aceasta reteta de friptura rece de pui cu lamaie, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de pui, frisca, ciuperci, faina, ulei de masline, unt, zeama de lamaie, rozmarin, salvie.
Friptura rece de pui cu lamaie se prepara astfel: bucatile de carne se sareaza si se pipereaza, apoi se trec prin faina. Bucatile de pui se rumenesc in unt si ulei de masline. Se pun in alt vas pe foc, se adauga delikat si se toarna apa calda, care acopera carnea. Se lasa sa fiarba, se adauga condimentele, se acopera vasul si se lasa sa fiarba 15 minute. Se adauga ceapa si se lasa vasul pe foc inca 20 de minute.
Ciupercile se calesc in 100 ml ulei. Carnea cu ceapa se pune in vasul in care s-au calit ciupercile. Se strecoara sosul in care a fiert carnea si se lasa pe foc pana raman 400 ml. Se toarna intr-un vas sucul de lamaie, 100 ml frisca si se adauga albusurile. Amestecul se bate bine cu telul si se adauga 100 ml sos fierbinte.
Se adauga sosul ramas si se lasa pe foc pana cand capata consistenta. Apoi se lasa la frigider 12 ore.
Sosul se amesteca cu frisca ramasa si se toarna peste friptura.
Alte retete cu pui recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii