Gasca Bismark la cuptor

1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper. 2. Varza se curata, se taie in patru

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Gasca ( ca. 4 kg )
  • Sare
  • Piper macinat
  • Umplutura:
  • 500gr Varza alba
  • 3 Cepe
  • 40 gr. Untura de porc
  • Chimen
  • Maghiran
  • Sare
  • Piper
  • 300 gr. Carne tocata
  • 4 mere mari
  • 250 ml Vin alb
  • 300 ml Supa de pui
  • 1 lingura Ienupar
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri apa rece
  • 250 gr. Castane (din cutie)
  • 1 lingura Ulei
  • 1 lingura Zahar
  • 100 ml Supa de pui

Mod de preparare

1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper.

2. Varza se curata, se taie in patru pariti si se taie marunt.

3. Cepele se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune untura, dupa ce se topeste se adauga varza si ceapa si se prajesc, se condimenteaza cu chimen, maghiran, sare si piper. Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata.

4. Merele se curata, se taie in bucati si se amesteca cu umplutura de mai sus( vezi 3. ). Gasca se umple cu umplutura si se coase, dupa care se pune cu partea pieptului in tava pe un gratar si se da la cuptor pe prima sina ( bara a cuptorului ) de jos.

5. In timpul prajirii, se inteapa pe dedesubt aripile si picioarele pe, pt. ca grasimea sa se poata praji. Dupa 45 de minute se scurge toata grasimea lasata de gasca, dupa care se toarna din cand in cand vinul si supa de pui. Se adauga si ienuparul si se mai lasa la prajit. Gasca se stropeste din cand in cand cu vinul si supa din tava, iar dupa aproximativ o ora si jumatate se intoarce gasca.

6. Cand gasca e gata se portioneaza si se tine la caldura. Supa si vinul din tava unde s-a prajit gasca se fierbe cu apa calda, dupa care se adauga grasimea lasata de gasca ( vezi 5. ).Faina se amesteca cu cele 2-3 linguri de apa rece si se face sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran.

7. Castanele se scot din cutie si se lasa la scurs intr-o satita. Uleiul se pune intr-o tigaie, se incalzeste, se adauga zaharul si se lasa sa devina maro. Se adauga castanele si se intorc pe toate partile pana se imbraca toate in caramel. Se adauga supa de pui (100 ml) si se fierbe inabusite 5 minute, dupa care se servesc cu gasca si sosul.


Garnitura: Varza rosie, Galuste din cartofi.

Pofta buna!

Reteta Gasca Bismark la cuptor a fost propusa de Simona E. pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasca gasiti aici:

Piept de gasca umplut ,

Gasca umpluta cu stafide si castane ,

Piept de gasca cu sos Cassis

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola