1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper. 2. Varza se curata, se taie in patru
1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper.
2. Varza se curata, se taie in patru pariti si se taie marunt.
3. Cepele se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune untura, dupa ce se topeste se adauga varza si ceapa si se prajesc, se condimenteaza cu chimen, maghiran, sare si piper. Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata.
4. Merele se curata, se taie in bucati si se amesteca cu umplutura de mai sus( vezi 3. ). Gasca se umple cu umplutura si se coase, dupa care se pune cu partea pieptului in tava pe un gratar si se da la cuptor pe prima sina ( bara a cuptorului ) de jos.
5. In timpul prajirii, se inteapa pe dedesubt aripile si picioarele pe, pt. ca grasimea sa se poata praji. Dupa 45 de minute se scurge toata grasimea lasata de gasca, dupa care se toarna din cand in cand vinul si supa de pui. Se adauga si ienuparul si se mai lasa la prajit. Gasca se stropeste din cand in cand cu vinul si supa din tava, iar dupa aproximativ o ora si jumatate se intoarce gasca.
6. Cand gasca e gata se portioneaza si se tine la caldura. Supa si vinul din tava unde s-a prajit gasca se fierbe cu apa calda, dupa care se adauga grasimea lasata de gasca ( vezi 5. ).Faina se amesteca cu cele 2-3 linguri de apa rece si se face sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran.
7. Castanele se scot din cutie si se lasa la scurs intr-o satita. Uleiul se pune intr-o tigaie, se incalzeste, se adauga zaharul si se lasa sa devina maro. Se adauga castanele si se intorc pe toate partile pana se imbraca toate in caramel. Se adauga supa de pui (100 ml) si se fierbe inabusite 5 minute, dupa care se servesc cu gasca si sosul.
Garnitura: Varza rosie, Galuste din cartofi.
Pofta buna!
Reteta Gasca Bismark la cuptor a fost propusa de Simona E. pe forum culinar.ro
Alte retete cu gasca gasiti aici:
Piept de gasca umplut ,
Gasca umpluta cu stafide si castane ,
Piept de gasca cu sos Cassis
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahat Andra Mihail ne îmbie cu rețeta ei de pizza cu un aluat grozav de casă și topping pentru toate gusturile....
Mini-pizza - Irezistibil de gustoasăDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii