Gasca cu fidea

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se fierbe o ora, dupa care se scoate carnea si se curata de oase. Fideaua se pune la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gasca
  • 250 g fidea
  • 1 lingura de unt
  • piper boabe
  • sare
  • maruntaie de pasare

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se fierbe o ora, dupa care se scoate carnea si se curata de oase. Fideaua se pune la fiert cu apa calda, se arunca apa dupa primul clocot si se pune sa fiarba, dupa ce s-a clatit cu apa rece, in supa in care a fiert carnea. Se asaza oala pe o tabla si se micsoreaza focul. Se pune la fiert sarea necesara o data cu fideaua. Tot atunci se pun si cateva boabe de piper. Cand fideaua a fiert pe jumatate, se adauga carnea si se lasa sa fiarba impreuna. Separat se spala maruntaiele, se curata bine, se pun intr-o tigaie cu o lingura de unt si se prajesc pana cand se pot consuma. Se adauga apa din cand in cand, pentru ca maruntaiele sa fiarba inabusit. Mancarea trebuie sa fie grasa.
Mancarea se scoate pe o farfurie, se inconjoara cu fidea si se serveste imediat.

Alte retete culinare:

Pilaf de orez cu pui

Chiftelute din dovlecei

Sote de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Placinte cu carne si carnati
1
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
2
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
3
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Tort cu blat de morcovi
4
Torturi

Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Tort cu blat de morcovi
Dovlecei crocanti
5
Aperitive cu legume

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Parteneri
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

O prajitura cu multa ciocolata si nuca de cocos, cu multa culoare, care se 'asorteaza' perfect cu Sarbatorile de primavara.

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea