Gasca cu fidea

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se fierbe o ora, dupa care se scoate carnea si se curata de oase. Fideaua se pune la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gasca
  • 250 g fidea
  • 1 lingura de unt
  • piper boabe
  • sare
  • maruntaie de pasare

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se fierbe o ora, dupa care se scoate carnea si se curata de oase. Fideaua se pune la fiert cu apa calda, se arunca apa dupa primul clocot si se pune sa fiarba, dupa ce s-a clatit cu apa rece, in supa in care a fiert carnea. Se asaza oala pe o tabla si se micsoreaza focul. Se pune la fiert sarea necesara o data cu fideaua. Tot atunci se pun si cateva boabe de piper. Cand fideaua a fiert pe jumatate, se adauga carnea si se lasa sa fiarba impreuna. Separat se spala maruntaiele, se curata bine, se pun intr-o tigaie cu o lingura de unt si se prajesc pana cand se pot consuma. Se adauga apa din cand in cand, pentru ca maruntaiele sa fiarba inabusit. Mancarea trebuie sa fie grasa.
Mancarea se scoate pe o farfurie, se inconjoara cu fidea si se serveste imediat.

Alte retete culinare:

Pilaf de orez cu pui

Chiftelute din dovlecei

Sote de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc