Gasca se pune in bait 24 ore. Separat, se toaca ficatul fin si se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita in prealabil, cu usturoiul zdrobit, miezu
Gasca se pune in bait 24 ore. Separat, se toaca ficatul fin si se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita in prealabil, cu usturoiul zdrobit, miezul de paine muiat in apa, slanina taiata subtire, sarea, piperul, patrunjelul verde si oul. Se amesteca totul bine. Se umple gasca cu aceasta umplutura si se coase pe burta. Se pune apoi intr-un vas, se pune la cuptor si se lasa sa se rumeneasca pe toate partile. Se toarna peste pasare o jumatate de pahar de zeama de carne si o jumatate pahar de vin. Intre timp se fierbe orezul, iar dupa ce gasca s-a fript, se scoate pe un platou si se inconjoara cu orezul.
Se serveste cu sos de hrean.
Alte retete culinare:
Chiftele Friptura de vita la cuptor Curcan umplut
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii