Gasca umpluta cu ciuperci

Un preparat delicios ,plin de savoare si miros de toamna!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Gasca umpluta cu ciuperci

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • un boboc mare de gasca
  • 800 g ciuperci
  • o ceapa
  • o bucata costita afumata
  • 50 ml ulei
  • o rosie
  • o legatura de verdeata
  • un ou
  • pentru marinata ;ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin alb sau roz
  • 4 foi de dafin
  • cateva felii de facon afumat

Mod de preparare

Bobocul de gasca curatat de fulgi,parlit si spalat se curata de intestine,se lasa intreg facand o incizie doar pe burta.Se opreste pipota care se curata asi spala bine,inima si ficatul.

Se fac niste incizii pe pieptul bobocului apoi se freaca bine in interior dar si in exterior cu ulei de masline,apoi cu sare si piper si se aseaza cu pieptul in jos intr-o tava mai inalta cu capac in care punem vinul cu 200 ml de apa,un pic de sare ,ulei de masline ,foi de dafin.Punem in tava si maruntaiele apoi acoperim si lasam la frigider de seara pana a 2 a zi.

Se scoate tava din frigider,se impaneaza in fiecare crestatura de pe piept cu bucati de afumatura, se mai stropeste bobocul cu ulei de masline,se aseaza din nou in tava cu pieptiulin jos apoi se acopera tava si se da o ora la cuptor,dupa care se intoarce bobocul cu pieptul in sus si se mai da jumatate de ora la cuptor.

Intre timp pregatim umplutura calind intr-unm strop de ulei ceapa cu maruntaiele taiate bucati mici si cu restul de afumatura taiata marunt.Se adauga si ciupercile feliate ,rosia cubulete,se potriveste de sare si piper si se lasa sa scada bine apoi se da de p[e foc si adaugam verdeata si cand s-a racit un pic si oul batut.Cu aceasta umputura se umple bobocul de gasca apoi acoperim incizia cu fasii de bacon afumat,punem in tavita cu pip[tul in sus,acoperim cu capac sau folie e aluminiu si dam din nou 30 de minute in cuptor,tava fiind acoerita cu capac sau foli de aluminiu.Se scoate tava si se descopera si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Se serveste pertionata,calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Compot de prune
2
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
4
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Salata de menta cu rosii
5
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Parteneri
Ciorba padurarului (de post)
Bucataras.RO

Ciorba padurarului (de post)

Ideea acestei retete mi-a venit pe cand colindam duminica padurea, in cautarea urzicilor. M-am trezit si cu leurda si...

Ciorba padurarului (de post)
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia