Gasca umpluta cu ciuperci

Un preparat delicios ,plin de savoare si miros de toamna!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Gasca umpluta cu ciuperci

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • un boboc mare de gasca
  • 800 g ciuperci
  • o ceapa
  • o bucata costita afumata
  • 50 ml ulei
  • o rosie
  • o legatura de verdeata
  • un ou
  • pentru marinata ;ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin alb sau roz
  • 4 foi de dafin
  • cateva felii de facon afumat

Mod de preparare

Bobocul de gasca curatat de fulgi,parlit si spalat se curata de intestine,se lasa intreg facand o incizie doar pe burta.Se opreste pipota care se curata asi spala bine,inima si ficatul.

Se fac niste incizii pe pieptul bobocului apoi se freaca bine in interior dar si in exterior cu ulei de masline,apoi cu sare si piper si se aseaza cu pieptul in jos intr-o tava mai inalta cu capac in care punem vinul cu 200 ml de apa,un pic de sare ,ulei de masline ,foi de dafin.Punem in tava si maruntaiele apoi acoperim si lasam la frigider de seara pana a 2 a zi.

Se scoate tava din frigider,se impaneaza in fiecare crestatura de pe piept cu bucati de afumatura, se mai stropeste bobocul cu ulei de masline,se aseaza din nou in tava cu pieptiulin jos apoi se acopera tava si se da o ora la cuptor,dupa care se intoarce bobocul cu pieptul in sus si se mai da jumatate de ora la cuptor.

Intre timp pregatim umplutura calind intr-unm strop de ulei ceapa cu maruntaiele taiate bucati mici si cu restul de afumatura taiata marunt.Se adauga si ciupercile feliate ,rosia cubulete,se potriveste de sare si piper si se lasa sa scada bine apoi se da de p[e foc si adaugam verdeata si cand s-a racit un pic si oul batut.Cu aceasta umputura se umple bobocul de gasca apoi acoperim incizia cu fasii de bacon afumat,punem in tavita cu pip[tul in sus,acoperim cu capac sau folie e aluminiu si dam din nou 30 de minute in cuptor,tava fiind acoerita cu capac sau foli de aluminiu.Se scoate tava si se descopera si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Se serveste pertionata,calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Salata de cartofi cu ardei kapia copti
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

Reteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...

Salata de cartofi cu ardei kapia copti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos