Se pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza. Se adauga 1 ceasca de apa
Se pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza. Se adauga 1 ceasca de apa calda si orezul si se lasa sa fiarba la foc mic, sub capac, cca.10 minute. Se incorporeaza stafidele (tinute 1/2 ora la inmuiat intr-o infuzie de ceai), miezul de nuca sau migdalele si castanele intregi, fripte sau coapte si decojite. Se umple gasca si se da la cuptor intr-o tava unsa cu unt sau ulei , peste care se toarna 1 cana de apa. Se lasa sa se friga 21/2 ore, stropind-o din sfert in sfert de ora cu sosul din tava.
Se serveste pe un platou, decorata cu castane, miez de nuca si struguri negri. Un vin alb usor , ca cel de Dragasani, merge excelent cu aceasta delicatesa.
In loc de castane , mai greu digerabile, se pot folosi mere sau prune, dar efectul nu va mai fi acelasi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii