Pentru a prepara aceasta reteta de gnocchi cu sos sunt necesare urmatoarele ingrediente: sunca, cartofi, faina, ou, ceapa, costita, ulei, mazare, piper alb, smantana, boia dulce.
Se curata cartofii de coaja, se trec prin razatoare apoi se amesteca cu faina, oul si sarea. Aluatul se framanta. Din acest aluat se formeaza suluri din care se taie bucati mici si fiecare bucata se preseaza cu furculita muiata in apa rece. Se ia gnocchi si se pune in apa rece cu sare. Cand se ridica la suprafata apei inseamna ca s-au fiert.
Ceapa se taie cat mai marunt, iar costita se taie fasii care se pun impreuna la prajit in ulei. Se caleste ceapa, se adauga sunca si costita si se lasa la rumenit. Apoi se adauga smantana si mazarea congelata. Se lasa pe foc pana ce sosul se ingroasa.
Se pune, dupa gust, sare, piper si boia dulce si se serveste alaturi de galustele de cartofi, totul presarat cu boia si patrunjel taiat marunt.
Poate fi servita imediat.
Alte retete recomandate:
Ciuperci la cuptor
Miel la cuptor
Drob de pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii